IZGLEDA NEVJEROJATNO

OLUJA NA OBALU ŠKOTSKE IZBACILA KOSTUR KOJI JE FRAPIRAO GRAĐANE: Već mjesecima je tamo, no sad je oluja skinula pijesak koji ga je prekrivao

‘Taman je uspjela doći do mora no onda je nažalost skončala’, napisao je jedan korisnik

Velika oluja koja je protekli tjedan pogodila Britansko otočje na škotsku obalu kod Aberdeena izbacilo je čudovišni kostur.

“Naletjela sam na ovo čudnovato stvorenje kod Aberdena. Imate li ikakvu ideju što je to?”, napisala je korisnica u lokalnu grupu na Facebooku.

Iako je jezero Ness udaljeno više i od 100 kilometara, mnogi su odmah tvrdili da je u pitanju kostur mitske Nessie.

“Taman je uspjela doći do mora no onda je nažalost skončala”, napisao je jedan korisnik. Mnogi su uočili znatan problem – da Nessie živi u slatkoj vodi i da ne bi baš mogla preživjeti u moru.

Neki su duhovito primjetili da je to “kičma nogometnog kluba Aberdeen, prvi puta da ju vidimo ove sezone”.

Bilo je onih skeptičnijih koji su tvrdili da je u pitanju kostur orke, dupina ili prilično pustolovnog  morskog krokodila ( obzirom na to da im je prirodno stanište Australija).

No stručnjaci su konačno dali presudu. Nick Davidson, morski biolog iz škotske organizacije za nasukane morske životinje rekao je da je to strvina kita minke (Balaenoptera acutorostrata). Strvina je na obali još od listopada, oluja je samo skinula pijesak koji ju je pokrivao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr