IZVANZEMALJCI?

MISTERIOZNA VATRENA LOPTA NA NEBU ZBUNILA I POLICIJU; Pretražili su sve i nisu pronašli ništa: ‘Ovo sigurno nije bio meteor’

Objavljene su fotografije nečega što izgleda poput vatrene lopte koja pada na nebu iznad Oregona; policija ne zna o čemu se radi, ali nagađaju da je riječ o meteoru

Nakon što su se pojavila fotografije nečega što izgleda poput vatrene lopte koja pada u američkom okrugu Polk, Oregon, uslijedile su velike potrage uslijed izvještaja o zrakoplovnoj nesreći. Međutim, ništa nije pronađeno, a policija vjeruje da se radilo o meteoru.

Sve je počelo u četvrtak navečer, kada je šerif okruga Polk primio hitni poziv u kojemu su upozoreni na moguću zrakoplovnu nesreću na području jugozapadno od okruga Polk. Pozivatelj je tada poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi nešto što nalikuje bijelom tragu koji zrakoplovi znaju ostaviti dok padaju. Policija je požurila na lokaciju prijavljene nesreće sudara te su poslali helikopter kako bi pregledali šumovito područje u nadi da će pronaći neke ostatke. Međutim, nakon opsežne potraga nisu pronašli ništa, pa je policija ostala zbunjena oko toga što se zapravo dogodilo iznad ruralnog područja.

U izvješću od petka, policija je rekla da su “iskoristili sve dostupne sustave za praćenje zrakoplova i da nijedan zrakoplov nije izgubljen” te su potom zaključili da je misteriozna “vatrena kugla” bila neka vrsta prirodnog događaja, vjerojatno meteor.

Predugo je trajao?

Međutim, lokalni stanovnik koji je snimio fotografije i poslao ih policiji, izašao je sa izjavom koja je bacila sumnju u policijsku verziju događaja. “Već sam vidio meteore, oni su jarko bijeli te nestanu za pet sekundi. Ovaj je predugo trajao “, rekao je Richard Romano za KATU News. Dodao je da je otišao provjeriti poštu kada je uočio malu letjelicu koja se približavala par trenutaka prije nego što se na nebu pojavila pruga.

Još uvijek prekriven velom misterije, incident je potaknuo mnoštvo nagađanja i “teorija”. Neki su predlagali prilično svakodnevna objašnjenja, tvrdeći da je policija pogrešno zamijenila tragove aviona za „vatrenu kuglu“.

Supermen, vanzemaljci i Cybertruck

No, ne slažu se svi. “Trebat ćete svi naučiti što je trag. Vodena para NEĆE ostati jako dugo toplija od okolnog zraka koji je ispod nule pa se brzo rasipa “, napomenuo je korisnik Facebooka Brock Mecham. Drugi su bili kreativniji u svojim pokušajima da objasne fenomen. “To je SUPERMAN !!!!!!”, predložio je jedan korisnik. “Definitivno beba superman koji je pao s Kriptona u svom brodu”, oglasi se drugi. Jedna od glavnih pretpostavki je i da je riječ o izvanzemaljcima koji prolaze u svojim vjerojatno nevidljivim svemirskim brodovima.

U nagađanja uvučen je i Teslin izvršni direktor Elon Musk, koji je doživio ‘fijasko’ s prezentacijom novog Cybertrucka. “Mislim da je to novi Cybertruck kamion koji pada u plamenu”, napisao je Martin Greig.

 

 

Povratak na Net.hr