AUTOR: SVETAC

KLJUČ PAKLA METATRONA: Jedan od zadnjih kompletnih priručnika za crnu magiju

Danas crkva osuđuje bilo što okultno pa čak i horoskop smatra ‘puštanjem Nečastivog u dušu’, no ne tako davno su i sami pisali priručnike za magiju.

Magija, crna ili bijela, prisutna je u svim kultura, a čak i u 21. stoljeću ima važnu vjersku i ljekovitu ulogu u mnogim dijelovima svijeta. S obzirom na to da je danas moderno društvo tretira kao praznovjerje, magija se uglavnom prakticira u tajnosti, sakrivena od očiju javnosti, prenosi Res Obscura.

Tijekom stoljeća, širom svijeta su postojale škole magije, a jedna od njih je bila i Crna škola iz Wittenburga, škola u kojoj su vještice i čarobnjaci mogli naučiti svoj zanatije. U ovoj školi u 18. stoljeću u Njemačkoj u kojoj su se mogle naučiti sve tajne crne magije.

SAMO PAŽLJIVO PRATITE UPUTE: Uzgojite vlastitog malog čovjeka u boci po receptu iz 16. st.

Glavni priručnik, grimoar, u Crnoj školi bila je knjiga pod nazivom “Clavis Inferni sive magia alba et nigra approbata Metatrona”, ili “Ključ Pakla sa bijelom i crnom magijom koju je odobrio Metatron”, poznatija kao Crna knjiga. (Prema židovskim srednjovjekovnim dokumentima, Metatron je Henok, predak Noe koji je postao anđeo.)

CRNA MAGIJA NA ENGLESKOM DVORU: Rendgenske zrake otkrile zlokobnu tajnu

Crna knjiga iz Wittenburga je napisana magičnim pismom koje se koristilo u Njemačkoj u 18. stoljeću, a koje se sastojalo od kombinacije njemačkog, hebrejskog, latinskog i grčkog jezika. Autor knjige bio je sveti Ciprijan Antiohijski, čarobnjak koji je imao posla s demonima i đavlom prije nego se zaljubio u jednu kršćanku zbog koje se na kraju i preobratio na kršćanstvo (tako što je napravio rukama znak križa i oslobodio se Sotone).

Povratak na Net.hr