I astronauti su se susretali s NLO-ima

Tijekom godina nekoliko NASA-inih astronauta progovorilo je o svojim susretima s nepoznatim letećim objektima. Koliko u svemu tome ima istine, nitko ne zna.

Astronaut Gordon Cooper, koji je letio u svemir u sklopu NASA-ine misije Mercury 1963. poznat je po svojim iskustvima s NLO-ima.

Još 1951. svjedočio je o neobičnim objektima koji su u formaciji letjeli iznad Njemačke. Cooper je tvrdio da su ovi objekti letjeli na većoj visini i većom brzinom nego ijedna dotad ljudskom rukom napravljena letjelica.

Šest godina kasnije Cooper je svjedočio slijetanju NLO-a u isušeno jezero u zračnoj bazi Edwards u Kaliforniji. Iako je ovaj incident snimljen, Cooper nikad više nije vidio niti čuo nešto vezano uz ovaj događaj.

Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collin također su tvrdili da su vidjeli neke neobične stvari za vrijeme leta na Mjesec. Njihova tvrdnja, premda kontroverzna, zabilježena je u transkriptu razgovora triju muškaraca koji su govorili o čudnom objektu izvan njihove letjelice koji su zapazili za vrijeme leta.

Neki u ovom transkriptu vide dokaz da je posada Apolla 11 vidjela NLO, iako je Aldrin u intervju 2007. izjavio da se radi o krivoj interpretaciji njihovog razgovora te da je u pitanju bio dio koji se odvojio od njihove letjelice.

Povratak na Net.hr