FOTO: Opsjednute su zlodusima, usudite li se pogledati ih?

Kao da lutke nisu dovoljno jezive same po sebi, postoje i one koje su navodno opsjednute zlodusima. Pregled takvih pogledajte u nastavku.

Vjerovali u nadnaravno ili ne, morate priznati da vas od samog pogleda na običnu drvenu ili porculansku lutku ne bi smjeli proći trnci.

No, postoje neke lutke koje vam rade upravo to:

Singapur

Njemački par je 1914. uhićen u Singapuru pod sumnjom da su špijuni. Njihova je kći pobjegla na vrijeme i nije uhićena, no pala je s litice i poginula. Skoro 100 godina kasnije, 2007., muškarac iz Singapura tri je noći za redom sanjao da ide u trgovinu lutaka i kupuje lutku za preminulu djevojčicu. Odlučio je otići u dućan, pronašao je lutku iz snova i stavio je na oltar posvećen djevojčici. Njegovi su snovi prestali.

Robert

Lutak Robert poslužio je kao inspiracija za hororce o Chuckyju, i to s dobrim razlogom. Lutka je bila dar Robertu Eugenu Ottu koji mu je poklonio sluga s Bahama koji se navodno bavio crnom magijom. Nakon nekog vremena, dječak je optužio lutku da mu je razbila namještaj u sobi, a roditelji su ga uhvatili kako se jezivo razgovara s lutkom. Djevojčica koja je naslijedila lutku tvrdila je u više navrata da je ‘preparirani čovjek’ pokušava ubiti.

Letta

Lutku Lettu navodno je napravila rumunjska Romkinja, koristeći ljudsku kosu. Lutka je poznata po tome da mijenja pozicije kada je nitko ne gleda i ima puls. Psi je se boje pa redovito laju u prisutnosti lutke.

Mandy

Mandy je napravljena u Engleskoj 1910., a vlasnike je strašila plakanjem usred noći. Kada je poklonjena muzeju, osoblje se žalilo da fotoaparati ne rade u blizini lutke i da noću čuju sitne korake oko njezine ‘nastambe’. Navodno je oštećivala i sve lutke koje su se našle s njom u izložbenom prostoru pa je dobila zaseban.

Joliet

Joliet je generacijama bila obiteljsko blago i po rođenju su je dobili i dječaci i djevojčice. Tradicija je prestala kada je čak četvero dječaka koji su naslijedili lutku za redom preminulo 3. dana nakon rođenja. U lutki navodno obitavaju njihove duše pa je obitelj nije uništila.

Povratak na Net.hr