To je tek dio

DRONOM SNIMIO ZLOGLASNU BAZU AREA 51: ‘Na 4:37 minuti se vidi nešto doista neobično’

Nove snimke drona otkrivaju detalje zloglasne baze Area 51, a teoretičari zavjere tvrde “to je tek dio”.

Ne postoji poznatije tajnovito mjesto na zemlji o Area 51 koje već pola stoljeća meka za poklonike NLO-a, teorija zavjere i općenito ljubitelje nadnaravnog.  I danas je najstrože čuvano i sve koji si približe i pokušaju ući bez akreditacije ubrzo presresti ekipa (ne vojske, nego plaćenika) u bijelim pick-up automobilima.

POKUŠAO UĆI U AREA 51: I brzo požalio jer je nabasao na nešto puno gore od vojske…

Skrivena među planinama

Tajna baza okružena je s nekoliko planina, tako da su ceste koje vode do nje malobrojne i lako se nadziru. Kako je u udolini, ne možete ju ni vidjeti prije nego što naiđete na znak “zabranjen prolaz”   Najbliže mjesto s kojeg se može promatrati baza je 40-ak kilomenatara udaljena planina Tikaboo. No za vedrog dana, i uz pomoć drona, svašta se može snimiti.

Nešto je čudno na 4:37

Na jednoj od zadnjih snimaka drona, vidi se kružna čistina s nekoliko zgrada, a u kombinaciji sa satelitskim snimkama,  vidi se i podosta neobičnih detalja, prenosi Inverse. Snimatelj tvrdi da je uspio uhvatiti neobičnu građevinu u 37. sekundi četvrte minute.   Teoretičari zavjere naravno tvrde da je veći dio baze ionako pod zemljom.

 

No zašto je područje i danas toliko strogo čuvano?

Pa, odgovor ovisi o tome koga pitate.

Službeno objašnjenje američke vojske je kako je područje u Nevadi služilo kao poligon za testiranje bombardera tijekom Drugog svjetskog rata (pod nazivom Pomoćna zračna baza Indian Springs). Nakon 1945, tamo je napravljen Poligon za testiranje Groom Lake. Ne zna se kada je baza postala poznata pod imenom Area 51.

No teoretičari zavjere ističu kako je 1947 tamo pala letjelica s izvanzemaljcima te kako je poligon za razvoj novih oružja u stvari baza u kojoj se najstrože čuvaju ostaci izvanzemaljaca.

Iako je vlada 2013.  priznala da postoji Area 51, to je područje i dalje najstrože čuvano.

Povratak na Net.hr