NIJE BAŠ TAKO BIZARNO

DA NIJE NLO? Teoretičari zavjera tvrde da znaju što je tajanstvena kugla snimljena blizu površine Sunca

Lovci na vanzemaljce tvrde da je tajanstvena kugla uočena u blizini površine Sunca NLO. Fotografija o kojoj je riječ snimio je NASA-in satelit Secchi Stereo HI1.

Ni Sunce, očito je, nije sigurno od špekulacija teoretičara zavjere. Tvrde da je tajanstvena točka koja se vidjela na fotografiji površine Sunca neidentificirani leteći objekt. Kako je to moguće?

SNIMKA KOJU NASA NE ŽELI DA VIDITE: Prekinuli prijenos sa svemirske stanice čim su kamere uhvatile ovo…

Teoretičari zavjera i lovci na izvanzemaljace su uznemireni onim što su vidjeli na fotografiji Sunca koju su snimili NASA-ini sateliti i opservatoriji. Sve je više nagađanja da je neobična “kugla” još jedan neidentificirani leteći objekt koji je prošao vrlo blizu Sunca.

NASA-inu fotografiju iskoristio je Youtube korisnik UFOmania kako bi objavio da kugla na fotografiji predstavlja NLO koji leti u blizini površine Sunca.

“Naše Sunce baca svjetlo koje dolazi s lijeve strane kadra”, piše administrator Youtube kanala u opisu. “Satelitska akhiva pokazuje da je Sunce počelo reagirati na ovaj objekt na 15. studenog, a postoji nekoliko kadrova iz 15. i 16. studenog koji nedostaju”, dodaje.

SA SVEMIRSKE STANICE: U prijenosu uživo vidio NLO, NASA ga naprasno prekinula

Glasine i razum

Budući da je video pregledan gotovo 320.000 puta, sve više i više ljudi širi glasine po internetu. No, znanstvenici imaju daleko razumnije objašnjenje o čemu je riječ i što je zapravo ta kugla.

NASA-ini stručnjaci objašnjavaju da, iako se to rijetko događa, neke fotografije mogu izgledati “neispravno”, jer ostaju tragovi i druge smetnje, piše RT. Osim toga, smetnje se mogu pripisati preopterećenju podataka i nizu višestrukih ekspozicija kombiniranih na istoj fotografii.

Ovaj slučaj može se usporediti s onim “NLO-om” koji se pojavio u prijenosu uživo s Međunarodne svemirske stanice.

STRAH OD INVAZIJE: Lovci na NLO-e se raspametili zbog goruće vanzemaljske letjelice u Peruu

Lovci na vanzemaljce tvrde da je video prijenos namjerno prekinut kad se u kadru pojavio NLO. No, NASA je ponudila realnije objašnjenje rekavši da je prijenos prekinut zbog gubitaka komunikacijskog sustava, a ne pokušaja da se pred svijetom sakrije NLO.

U većini slučajeva ovakve tvrdnje imaju znanstveno objašnjenje, a sve ovisi o osobi kojoj će strani vjerovati. No, za stručnjake za sada nema čvrstih dokaza da izvanzemaljci postoje pa su realna i jasna objašnjenja preciznija od pukog nagađanja.

Povratak na Net.hr