Protiv devet zlih duhova

BACANJE ČINI: Recept za Napitak devet biljaka, jedan od najmočnijih vještičjih pripravaka

Usprkos svim nastojanjima Crkve da iskorijeni čarobne obrede, vještičarenje i magične napitke, pažljivim pregledavanjem srednjovjekovnih knjiga neki se mogu pronaći, a Napitak devet bilja jedan je od moćnijih.

U srednjem vijeku nije postojala jasna granica između medicine i vradžbina, pa su travari često završili na lomači, ali još češće spašavali živote. No aktivni sastojci iz bilja samo su dio njihovih recepata. I danas ljudi često zazivaju pomoć svetaca ili Boga, što vuče korijene upravo iz drevnih magičnih rituala.

KLJUČ PAKLA METATRONA: Jedan od zadnjih kompletnih priručnika za crnu magiju

Jedna od moćnijih čarobnih formula pronađena je u knjizi Lacunga. Sadrži recepte za pripravke, čarobne napitke i čini napisane na staroengleskom i latinskom. Nije poznato koliko je recitacija i magijskih obreda drevno, koliko su ih osmisli druidi, a koliko su došli iz drugih izvora.

Koliku su važnost pridavali činima, pokazuje da je detaljno opisan recept za Napitak devet bilja, izrazito moćan pripravak koji bi trebao štititi od svih otrova i bolesti, ali samo su ovlaš opisani magijski rituali koji prate pripremu. Te magijske rituale šegrt bi morao naučiti od iskusnost vrača. Recept vuče korijene iz germanskih poganskih obreda, ali po svemu sudeći postoje i kršćanski utjecaji.

U pjesmi su opisani divlji pelin, obični koštan, režuha, trputac, kamilica, kopriva, jabuke, timijan i komorač i za što se točno koriste

“Devet biljaka djeluje protiv devet zlih duhova/ protiv devet otrova i protiv devet bolesti/protiv crvenog otrova, protiv kvarnog otrova, protiv bijelog otrova, protiv svijetloplavog otrova/protiv žutog otrova, protiv zelenog otrova/ protiv crnog otrova protiv plavog otrova…”

Pjesma bi se morala recitirati tri puta dok pripremate svaku biljku, te po jednom u usta i svako uho čovjeka kojeg želite izliječiti.

Povratak na Net.hr