Koji se broj krije iza bogatstva?

Ovaj tjedan rodila su se dva osnivača svjetski poznatih bogataških obitelji, a umro je i jedan bogati domaći bogati dobrotvor. Osim bogatstva, zajednički im je i sretan broj 17!

Broj 17 je sretan broj duhovnosti i ljubavi koji ukazuje da će se njegov vlasnik u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Ovaj broj ukazuje na slavu postignutu napornim radom i odricanjem. Simbol 8 u broju 17 (ali i u brojevima 26, 35, 44 itd) privlači novac i slavu!

ASTOR

Utemeljitelj američkog carstva krzna i neprocjenjivog bogatstva, prvi multimilijunaš SAD-a, JOHN (Johann) JACOB ASTOR rođen je 17.07.1763. godine. Kao sin mesara iz Walldorfa kraj Heidelberga u Njemačkoj počinje proizvoditi flaute, a već sa 16 godina odlazi u London te sa 20 godina emigrira u SAD. Organizira trgovinu krznom, čajem, sandalovinom, ali i drogom (opijumom) od Velikih jezera do Pacifika, pa i do Dalekog istoka, te profitabilno ulaže u nekretnine u New Yorku.

Pored broja 17 u datumu rođenja, u prezimenu Astor također se nalazi sretan broj 17 (1+3+4+7+2). U imenu Johann je vrlo primamljiv i sretan broj 24 (1+7+5+1+5+5) koji ukazuje na mogućnost ostvarivanja koristi, u imenu Jacob je sretan broj 14 (1+1+3+7+2) koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh te ukazuje na aktivnost, posebno onu vezanu uz dovitljivost i spretnost u poslovanju sa novcem. A u zbroju oba imena i prezimena je osobito sretan broj 55 (24+14+17) koji znači čast i iznimnu uspješnost u ostvarivanju svojih namjera. Simbol je sreće, uspješnosti i izobilja.

Svi daljni nasljednici utemeljitelja zovu se John Jacob ili William (u kojem je najsretniji broj 19), a prezivaju Astor ili Waldorf Astor, a svoje bogatstvo proširili su prestižnim lancem hotelâ Waldorf-Astoria, časopisâ “The Observer”, “The Times” itd. Kada je umro u 85. godini, bio je najbogatiji čovjek u SAD-u, s bogatstvom procijenjenim na više od 20 milijuna dolara (to je bilo 1848. g.) što ga čini četvrtom najbogatijom osobom u povijesti SAD-a.

KRUPP

Utemeljitelj njemačkog carstva čelika i oružja FRIEDRICH KRUPP rođen je 17.07.1787. godine.

Od male ljevaonice, osnovane 1810. u Essenu, i upornog eksperimentiranja u proizvodnji lijevanog čelika, posao značajno razvijaju on i njegov sin Alfried Krupp (r. 26.04.1812. g.). Prvi je počeo proizvoditi topove od lijevanog čelika, stekao monopolski položaj u snabdijevanju pruske armije topovima, pripojio rudnike ugljena i željeza te stekao jedno od najvećih bogatstava i titulu “Kralj topova”. Obiteljski posao nastavio je unuk osnivača, Friedrich Alfred Krupp (r. 17.02.1854. g.).

Simbol 8 nalazi se u datumima rođenja vlasnika (17, 26 i 17) te u broju 26 u prezimenu Krupp (2+2+6+8+8). Sin osnivača u imenu Alfried ima sretan broj 24 (1+3+8+2+1+5+4) koji ukazuje na mogućnost ostvarivanja koristi, a u zbroju imena i prezimena je broj 50 (24+26), jedan od najpovoljnijih brojeva u numerologiji koji ukazuje na iznimnu pokretljivost i dinamičnu aktivnost te obećava materijalnu korist i uspjeh. U zbroju oba imena i prezimena unuka osnivača nalazi se sretan broj 80 (31+23+26) i simbol 8!

U proteklih 150 godina nije bilo rata na svijetu u kojem Kruppovo oružje nije odnosilo živote i donosilo profit!

PRACAT

Prije 403 godine (20.07.1607.) umro je dubrovački pomorac, bankar i dobrotvor MIHO PRACAT.

Njegova obitelj potječe s otoka Šipan, a preselili su se na Lopud na kojem se oko 1522. g. rodio Miho. Kapetani s Lopuda bili su vlasnici četvrtine dubrovačke trgovačke flote u 16. stoljeću. Miho je na početku radio kao pisar na brodu svoga ujaka, a kasnije je imao svoj brod. Kada mu je otac preminuo, Miho je u 37-oj godini prestao ploviti i počeo se baviti bankarstvom i brodogradnjom. Postao je izuzetno bogat: imao je 15 imanja na Lopudu, u Gružu i u predgrađu Dubrovnika. Kako je bio pobožan čovjek pomogao je u izgradnji crkve na Dančama i dvije crkve na Lopudu te je davao pomoć dubrovačkim franjevcima.Velike svote novca davao je i u humanitarne svrhe tako što je otkupljvao kršćane, koje su Turci odveli u ropstvo.

U imenu Miho nalazi se sretan broj 17 (4+1+5+7), a u prezimenu Pracat je broj 19 (8+2+1+3+1+4) koji je u samom vrhu najsretnijih brojeva numerologije jer ukazuje na uspješnost u ostvarivanju svih zamisli te na veliku sreću, izobilje i čast. To je broj znamenitih predvodnika koje cijene. Osobe s tim brojem znaju dosta priuštiti sebi, ali i nesebično pomagati drugima. Broj 19 je tzv. “princ među brojevima”.

A u zbroju imena i prezimena je broj 36 (17+19), jedan od najsretnijih brojeva koji svom vlasniku pomaže da ostvari svoje ciljeve i postigne uspjeh na svim životnim područjima. Ovaj broj donosi ugled i poštovanje te ukazuje na lijepu budućnost.
Umro je u 85-oj godini, a oporukom je svoje ogromno bogatstvo ostavio u dobrotvorne svrhe. Dubrovčani su mu željeli odati počast, no dugo su oklijevali, jer tada nije bio običaj podignuti spomenik ljudima, osim svecima i mitskim bićima. Ipak, mu je podignut spomenik 1633. g. u u dvorištu Kneževa dvora, gdje i danas stoji. Tako je postao jedini pučanin, kojemu su u Dubrovačkoj Republici podigli spomenik!

Povratak na Net.hr