Znate li po čemu smo na 6. mjestu svjetske top liste?

Nekakav najveći svjetski portal za istraživanje cijena prati cijene režija u 118 zemalja i 335 gradova. Prate oni pošto je kod nas struja, grijanje, voda i smeće pa su nakon pomnog proučavanja odlučili da zauzimamo 6. mjesto na svjetskoj top listi.

Skoro da nismo zasjeli na sam vrh te svjetske liste po skupoći režija. Ne treba nas to ni čuditi jer kad gledaš cijene:

STRUJA – ista ka da je iz elektrane otišla na elektro faklultet pa diplomirala, doktorirala i postala dekan pa tek onda otišla u zidni šteker il luster. Kolko košta, dobro da nam ne kuca na vrata, a ne da nam kroz žice ide. Još malo pa će nas luster pitati da mu damo jesti prije neg zasvijetli.

PLIN – žali Bože što svi laprdaju da je plin najrasprostranjeniji i da ga najviše ima kad kod nas košta ka da ga je sajlama iz zemlje izvlačilo, pa ne ide jer se uglavio između dva kamena. Ka da je jedna plinska boca u državi pa se iz nje svi napajamo. Još malo pa nećemo ni kupovati plinske šparete neg ćemo 30 upaljača zavezati u bunt i na upaljačima kuvat ručak… Jeftinije je.

VODA – jedna smo od najbogatijih europskih zemalja po količini vode, a ista dođe ka da je jazavac sa svijećom u ruci sjedio kraj skandinavskog glečera i otapao ga u kantu, a onda kantu stavio na bicikl i doveza je vamo. Kolko voda košta, kila pastrve bi trebala doći najmanje 400 kuna, jer ako nešto pliva u tako skupom, nemere ni to jeftino biti.

GRIJANJE – prošle godine su u Karlovcu ljudi pilili radijatore jer im cijena grijanja dođe ka da griju Karlovac, a ne svoje stanove. Kad ti isporuče račun za grijanje, imaš osjećaj kad da si ženio sina/kćer pa ti isporučili račun za svadbu u kojem je uračunat i harmonikaš. Oni u svemirskoj postaji koja kruži oko Zemlje imaju manji račun za grijanje neg jedno naše kućanstvo.

SMEĆE – Dođeš baciti vrećicu sa smećem, a ono u kontejneru nema mjesta jer susjed adaptira stan pa je u kontejner nagurao 12 kubika građevinske šute. Nit susjed plaća kaznu nit ti imaš gdje baciti smeće. Stojiš s onom vrećicom ka tuntle pa ju nosiš na posao da bi je usput negdje bacio u neki prazan kontejner. Kako je krenulo, još ćemo mi komunalcu slati račune za prijeđenu kilometražu do prvog praznog kontejnera.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr