Izbor 10 naj izuma čovječanstva s kojim se možda nećete složiti

Netko se možda neće složiti s ovim top 10 izuma čovječanstva, al meni se nekako čine najboljim mogućim izborom.

1. KIŠOBRAN

U ovom 21 stoljeću… dobu kibernetike… HDZ-a i SDP-a… mobitela… satelita… svemirske tehnologije… kompjutera… osvajanja Marsa… vi ste unatoč svemu, prisiljeni iznad glave nositi usrani komad platna koji je sa 6-7 običnih usranih žica pričvršćen na komad drvenog štapa koji je na kraju zaobljen da bi ga mogao negdje okačiti. Sve mogu nadograditi, al kišobran je isti od prvog dana i jedini osigurava da ti glavina usred pljuska ostane suha.

2. ČAJNA PAŠTETA U LIMENCI

Možete vi jesti kavijare, brancine, janjetinu, hobotnice na žaru, sve delicije ovog svijeta, al kad pijani bauljate po trotoaru izbjegavajući rasvjetne stupove, gladni otvarate vrata svoje gajbe… i hitate prema frižideru… vidite da je prazan… a onda malo bolje pogledate… na vratima stoji… limena nikad otvorena čajna pašteta. Morate priznati da sreći nema kraja. U tih 4 sata ujutro vi bi vlastitu mater mijenjali preko oglasnika za jednu paštetu a sad vam ista stoji na vratima frižidera. Jedete ju a što je kod nje najpraktičnije – pušači nakon žderačine imaju gdje otresati pepeo pa u konačnici i ugasiti cigaretu. Jedna od mana joj je što nije preporučljiva da ju konzumiraju oboljeli od ratnog PTSP-a jer otvarač na konzervi podsjeća na osigurač od bombe.

3. DALJINSKI UPRAVLJAČ

Tih 80-tih godina prošlog stoljeća imao sam najjače trbušne mišiće u selu jer svaki put kad bih ja ležao i gledao televiziju na kauču do moga je ležao i ćaća i naravno govorio «Aj mi prebaci na drugi!»… »Aj mi sad vrati na prvi!»… »Smanji!»… »Aj daj drugi!»… »Aj vrati sad na prvi!»… »Daj baci na drugi!»… »Pojačaj!»… »Ma ne toliko pičkamumaterna! Smanji malo!!»… »Sad će dnevnik… daj na prvi!»… I onda bi ja svaki put iz ležećeg išao u stajaći položaj i dnevno mijenjao po tko zna koliko jebenih puta taj program. Definitivno u top 10.

4. PIVA

Ja ne znam tko je nju izmislio, a i ne da mi se guglati da saznam. Ono što znam je da ljeti legne ka šamar budali. Svi se čude zašto mi bauštelci pijemo pivu… Objašnjenje tog fenomena je vrlo jednostavno – naime ljeti kad grije 40 stupnjeva, vi možete piti vodu do jedne granice a onda od podne se prelazi na pivu samo iz jednog jedinog razloga – GADI VAM SE VODA!!! Zašto se onda zimi pije piva kad nije vruće? – jer je ostala navika od ljeta!

5. SMRTNA KAZNA

Jednostavno šteta što je ukinuta. Uz male pogreške pri suđenju znali smo se riješiti budala sa vavjeke… Ovako ih gledamo kako se vuku po Remetincu o našem trošku te bivaju pušteni s robije nakon mjesec dana uzornog ponašanja.

6. VEŠ MAŠINA

Možemo mi srati 100 godina ali veš mašina spada u top ten izuma čovječanstva. Pa čovječe prije su žene išle na potok ne bi li u potoku oprale veš a danas imaš potok u stanu koji ulazi u neku mašinu koja sama pere!!!! Nema više rifljanja i sranja po potocima… sapunanja i štot ja znam kakovih pizdarija. A i nas muške, žene više ne mogu ucjenjivati sa «OD DANAS TI NE PEREM!»

7. WC ŠKOLJKA

Jedan od rijetkih izuma koji nas tjera da svi seremo na isto mjesto u protivnom bi gradski kvartovi bili kompletno zasrani. Život bez wc školjke je nezamisliv. Bez tuš kade se može… bez lavandina isto… al bez wc školjke moš se jebat!… Nemaš ju? – Pa ti si mrtav čovjek!

8. BAGER S PIKAMEROM

Bio bi srednji vijek da nema bagera s pikamerom. Tu dileme nema.

9. GROBLJE

Fala Bogu da su izmislili groblje. Nezamislivo bi bilo da ideš na posao a da je neko sahranjen na busnoj na kojoj čekaš bus!? Ili recimo ideš kupiti građevinsko zemljište, dođeš tamo a ono križ zabijen u zemlji. Pitaš prodavača «Oprostite što je ovo?». »Ma tu smo didu zakopali, ne smeta vam valjda!?». »Ma kakvi, ionako su mi temelji od buduće kuće 20 metara niže!»

10. PRIVATIZACIJA NA HRVATSKI NAČIN

Kako bi mi danas jeli govna da nije ovog izuma? Fala dragom Bogu što usliši naše molitve za željom za gorim sutra.

Povratak na Net.hr