Da se sudi u birtijama, ne bi više bilo afera

Mi mjesečno u državi imamo više afera nego Džastin Biber obožavateljica. Nema mjeseca da ne izniknu bar dvije, a sve završe isto. Prvo se polove akteri, strpa ih se na mjesec dana u pritvor, onda ih se pusti, pa im se šatro sudi i za godinu dana totalna amnezija, nitko ništa ne zna i svi slobodni.

Utjerati pravdu?! Prije će Čačić voziti ispod 50 kroz naseljeno mjesto, nego što će se pravda kod nas utjerati.

U vezi s utjerivanjem pravde, najbolji su mi ‘birtijski suci’. To je ono kad uđete u birtiju, pa ekipa priča o aferama i govori što bi tko od njih napravio da je sudac. Nemojte mi samo reći da bar jednom u životu niste pomislili poput njih, a oni uglavnom sude na način:

Primjer 1

“Ja bih to sve ko u Kini, posložio uza zid i streljanje… I to ne jednom, neg bi ga strelja više puta da budem siguran da je pokojni!”

Primjer 2

“Saudijska Arabija majka! Jes vidijo njih! Nema, majko, jesi ukro, za tjedan dana si na trgu bez obje ruke. Tako bi i ja! Samo jab promašjo pa bi im glave mačem poskida!”

Primjer 3

“Amerka, nema do Amerke! Ispeku te ka pile na onoj stolci! Jab ga posjeo u onu stolcu, svu struju iz države posla ravno u nju. Kad bi ga strujetina opal’la, ostale bi samo cipele na podu i čarape u njima, njega vrag više neb naša! Sveta stolca!… Jedina koja nema veze s Vatikanom!

Povratak na Net.hr