BOA – Bauštelska Obavještajna Agencija

Kad je situacija ovakva kakva je, najmanje što te brine je, je l’ radiš na bijelo (prijavljen) il’ na crno (ne prijavljen). Onaj ‘ko nije kod poslodavca okusio rad na crno, ka da nije ni živio.

Kad si bauštelac, onda okusiš i ovog rada na bijelo, a bogami i ovog na crno. Ministar Mrsić nešto prijeti da će se obračunati s radom na crno.

Nas bauštelce to ne brine jer mi:

– Imamo očni vid poput sokolovog, pa onu sivu inspektorsku škodu fabiju s grbom na vratima vidimo na 2 kilometra što nam daje dovoljno vremena da na fosnama popijemo pivu i ispušimo 2 cigarete, prije nego što ulovimo bježati. Nikad jebeno da se nauče doći u civilnom autu.

– Bauštelac zaposlen na crno trči 100 metara za nešto manje od 15 sekundi dok su inspektori totalno nespremni za bilo kakvo trčanje i lovljenje po gradilištu. Stvar je u tome da i mi i oni imamo preko 120 kila, samo naših 120 kila je brže.

– Kad vidi inspekciju, bauštelac je u stanju preskočiti ogradu visoku 3 metra bez ikakvih pomagala. Nama ni dan danas nije jasno zašto Blanka Vlašić skače preko one nisko postavljene letvice.

– BOA (Bauštelska obavještajna agencija) je na visokoprofesionalnom nivou, pa ako se dogodi da s jednog gradilišta ideš na drugo, tvoji kolege bauštelci te zovu na mobitel i javljaju “Ne dolazi, inspekcija je tu, najebaćeš ko žuti!”. Normalno, u birtiji čekamo da inspekcija ode.

– Ako te pak inspektor nekim čudom zaskočio, uvijek te ljubazno pita osobnu iskaznicu, a ti mu na to odgovaraš “U kamionu mi je, idem po nju!”. Kad odemo do kamiona, nikad se ne vraćamo.

– Jedina opasna situacija za nas bauštelce je… ukoliko je gradilište s 3 strane omeđeno morem, onda se bacamo na glavu u more i taj dan obično bude dan kad smo naučili plivati.

Povratak na Net.hr