Dobar pas zlata vrijedi

Vrhunski osjećaji za orijentaciju u prostoru i vremenu, za ravnotežu, za prijateljstvo i sretni brojevi čine čuda, ali prirodni instinkti i nesretni brojevi znaju dovesti do tragedije.

Genijalni pas
Kada je 04. travnja 2010. g. grijalica zapalila kemikalije u radionici u Caswell Laku na Aljasci, 23-godišnji vlasnik Ben Henrichs rekao je svom psu da trebaju pomoć.
Bez velikog objašnjavanja i mase potpitanja (a kud? a kako? a zašto ja?), njemački ovčar Buddy je odjurio u mrak. Iako na tom području ima oko 120 km snijegom zametenih puteva Buddy je ubrzo pronašao policijsku patrolu koja se zagubila jer im se smrznuo GPS (globalno pozicionirajući sistem) uređaj.

A onda je Buddy uz svoj GPS (genijalni pasji smisao) trčao pred policijskim autom i vodio ga kroz snijegom zapretene puteljke do kuće koju je zahvatio plamen. Vlasnik Ben zadobio je lakše opekline, a vješti Buddy je tri tjedna kasnije proglašen herojem te je od aljaške policije dobio pseću zdjelu od nehrđajućeg čelika s ugraviranim riječima zahvalnosti za pomoć!

Za one koji ne znaju: u imenu Buddy nalazi se broj 17 (2+6+4+4+1), sretan broj duhovnosti i ljubavi koji ukazuje da će se njegov vlasnik (bilo čovjek, bilo pas!) u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Ovaj broj ukazuje na slavu postignutu napornim radom i odricanjem. SLAV –AV – AV…

PAS AS
Tillman, pseći prvak svijeta u vožnji skateboardom, protekli se tjedan intenzivno priprema za utrku koja će se održati u sklopu festivala Bark in the Park.

Četverogodišnji engleski buldog prava je atrakcija i privlači mnoge poglede znatiželjnika dok vježba u njujorškom Central Parku kako bi održao vrhunsku formu uoči skorašnjeg natjecanja. Nadzire ga njegov vlasnik 40-godišnji Ron Davis iz južne Kalifornije, a u vježbi mu pomaže i njegov sparing partner, također buldog.

“Obožava New York”, kaže Ron dok njegov pas izvodi komplicirane okrete na skateboardu. “Što da vam kažem? On je ovisnik o adrenalinu”, tvrdi Davis. On pripisuje uspjehe svog psa njegovoj čvrstoj građi i jedinstvenoj metodi zagrijavanja.

“Tillmanov ritual prije utrke je žvakanje svakog kotača na skateboardu. Vjerujem da ih na taj način navlaži i provjeri tlak u gumama”, smatra vlasnik ovog neobičnog psa koji je lani postavio svjetski rekord u skejtanju na 100 metara za 19,6 sekundi!

Za one koji ne znaju: u imenu Tillman nalazi se sretan broj 21 (4+1+3+3+4+1+5), simbol progresa i općeg uvažavanja koji svom vlasniku (bilo čovjek, bilo pas!), nakon napora na početku života, donosi i čast i novac (tj kost!).

PRIJATELJICE
U safari parku u Oregonu SAD, žive dvije neobične, ali nerazdvojne prijateljice – gepardica Sanurra i anatolska ovčarka Ellie. Ovo nesvakidašnje prijateljstvo započelo je prije četiri i pol godine, dok je Sanurra bila još posve mala mačkica.

Naime, malenu Sanurru je majka odbacila pa je brigu o njoj preuzelo osoblje safari parka. Kako bi imala društvo, upoznali su Sanurru s Ellie, koja je u to vrijeme također bila štene. Stručnjaci vjeruju kako se mladunčad bolje razvija uz “braću i sestre” pa čak i u ovakvim slučajevima kada nije riječ o istoj životinjskoj vrsti. Sanurra i Ellie ubrzo su postale nerazdvojne – zajedno jedu, spavaju i igraju se!

Ovu životinjsku idilu, pored prijateljskog instinkta, potpomaže sretan broj 20 u imenu Sanurra (3+1+5+6+2+2+1), sretan broj produhovljenosti koji je sklon duhovnom razvoju. Ovo je broj ambicioznosti, inicijative, poticaja aktivnost i novih ideja. Simbol 2 u broju 20 ukazuje da je Sanurra vrlo prilagodljiva i snalažljiva, taktična i pomirljiva, sklona suradnji.

Te sretan broj 17 u imenu Ellie (5+3+3+1+5), sretan broj duhovnosti i ljubavi koji ukazuje da će se njegov vlasnik (bilo čovjek, bilo pas!) u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Simbol 8 u broju 17 ukazuje da je Ellie praktična, temeljita i ozbiljna, nježna i suosjećajna, puna kreativne energije s jakim osjećajem odgovornosti.

NESRETNI BINGO
Njemački bračni par iz Cottbusa ostavio je svoju osmomjesečnu kćer samu s psom na samo nekoliko minuta, što se pokazalo tragičnim.
Kobni događaj odvio se 24.04.2010. g.. Obitelj je roštiljala u svom dvorištu na kojem se izležavao i mješanac haskija i ovčara Bingo, sve do 22 sata, kad su se odrasli povukli u kuću odnijeti prljavo suđe. Roditelji su ostavili malu Emily u kolicima, pas je prevrnuo kolica i tako jako izgrizao dijete da je ono poslije u bolnici podleglo ozljedama.

Martin Rütter, jedan od najpoznatijih trenera pasa u Njemačkoj, rekao je za Bild: “Pas ne razmišlja u smislu – ostali smo sami kod kuće, idem prevrnuti kolica i izgristi dijete do smrti. Pretpostavljam da je slučajno srušio kolica, a kad je dijete na podu počelo plakati, probudio mu se instinkt za ubijanjem lovine.“

Bingo je završio u skloništu za životinje, a nadležni sud odlučit će treba li psa, koji dosad nije radio ekscese, uspavati zauvijek.

Za one koji ne znaju: u imenu Bingo nalazi se opasan i moćan broj 18 (2+1+5+3+7) koji zrači brojnim svađama i rastancima, obiteljskim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare. Taj broj onemogućava uspostavljanje kvalitetnih prijateljskih veza i odnosa.

Pouka: Psima ne davati imena sa nesretnim brojevima!

Povratak na Net.hr