Play ponuda

Seks-skandal, groznica i brzina stajali su ih glave

shimmer fallback

U proteklih mjesec i pol dana trojica vrhunskih svjetskih sportaša, australski ragbijaš, havajski surfer i škotski automobilist, rekli su 'zbogom' karijeri i domovini, pa i životu.

13.11.2010.
11:40
Play ponuda

Ragbi je igra za divljake koju igraju gospoda?

Poznati australski ragbijaš Joel Monaghan (r. 22. 4. 1982.), osramoćen i ponižen, odlučio je napustiti domovinu. Omiljenom vrhunskom sportašu u nacionalnom sportu broj jedan (članu reprezentacije u finalu Svjetskog kupa 2008.) život je postao neizdrživ kada se javnost okrenula protiv njega, nakon što je prošloga tjedna (3. 11.) na internetu objavljena fotografija na kojoj 'simulira' seks sa svojim psom! Osramoćen i ponižen, 28-godišnji ragbijaš pokušat će se pokriti ušima u dalekoj Engleskoj, makar je trebao odraditi dvogodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom.

Dok igrač nije želio govoriti o razlozima ovog 'seks-skandala', njegov menadžer ponudio je ovakvu teoriju: "Bio je to trenutak strašne gluposti, uzrokovan ogromnim količinama alkohola i apsolutnim zastojem procesa razmišljanja ... ne razumijem, stvarno ne razumijem."

A što se ima ne razumjeti u katastrofalnoj numerološkoj situaciji ovog 'pasofila': - nesretan broj 22 u datumu rođenja odnosi se na sanjara, koji nerijetko slabo procjenjuje, pa zna biti žrtva i svojih zabluda i neiskrenih prijatelja. Ovaj broj ukazuje i na probleme u odnosima sa suprotnim spolom (ne znamo kojeg je spola njegov pas!?). - u imenu Joel nalazi se nesretan broj 16 (1+7+5+3), koji zrači opasnostima, nesrećama, brigama, nelojalnošću i nevjernostima, te sklonosti padovima, lomovima, problemima s cirkulacijom (u glavi!) ... - u prezimenu Monaghan je nesretan broj 31 (4+7+5+1+3+5+1+5), koji donosi osamljenost, izoliranost, donekle i ekscentričnost. Osobe s tim brojem nisu spremne prihvaćati postojeća pravila i norme ponašanja, nego ih kršiti, pa tako često stvaraju nesklonost kod mnogih osoba. - u zbroju imena i prezimena je najnesretniji broj 47, koji donosi nevolje, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, razvode i rastanke. Neujednačeno ponašanje, često prisutno kod osoba koje taj broj imaju u svojim podacima, mnogima je teško shvatljivo, pa i to zna biti izvorom sukoba. Ovaj broj većinu svojih vlasnika ne usrećuje u odabiru partnera.

Očito da više ne vrijedi ona stara engleska poslovica: "Nogomet je igra za gospodu koju igraju divljaci. A ragbi je igra za divljake koju igraju gospoda."

Pokorio ogromne valove, ali nije uspio pobijediti nesretne brojeve Na Havajima, u Hanaleiu, mjestašcu s 500 stanovnika, sutra (14. 11.) bit će pokopan američki profesionalni surfer Phillip Andrew Andy Irons (r. 24. 7. 1978.), koji je 2. 11. pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Dallasu. Zbog zdravstvenih razloga odustao je od natjecanja u Portoriku i vraćao se kući na Havaje, ali ga je u tome pretekla denga groznica. Andy Irons je s preko 20 pobjeda na elitnim natjecanjima te s tri naslova svjetskog prvaka u surfanju bio jedan od najboljih daskaša svijeta ovog desetljeća.

I dok je daskajući uspio pokoriti i 'zajahati' bezbrojne ogromne oceanske valove, ovaj 32-godišnji surfer nije uspio pobijediti svoje nesretne brojeve: - broj 29 u imenu Phillip je najnesretniji broj u kaldejskoj numerologiji, koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke. Broj 29 pripada među najopakije brojeve u numerologiji i stoga donosi niz prepreka na životnom putu, kako onih sitnih, svakodnevnih, tako i krupnih, odlučujućih po sudbinu. - u prezimenu Irons nalazi se opasan i moćan broj 18, koji zrači brojnim svađama i razvodima, obiteljskim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare, ali i eksplozije, vatre i nevremena. Taj broj čak u 80% slučajeva ili onemogućava sklapanje braka, ili, ako do braka i dođe, izaziva rastanke, tako da jedan bračni partner živi u jednom, a drugi u drugom gradu, ili tako da se bračni partneri razvedu, ili da vlasnik broja 18 ostane neprimjereno rano udovac, ili udovica (oženio se prije tri godine, a njegovo prvo dijete rodit će se za dva mjeseca!).

Kobne sile i još kobniji brojevi Prije mjesec i pol dana (25. 9.) dvostruki prvak Škotske u reliju, 56-godišnji Jimmy Girvan, poginuo je tijekom utrke u Aberfeldyju u središnjoj Škotskoj. Nesreća se dogodila kada je Girvan u jednom zavoju izgubio kontrolu nad volanom i u punoj se brzini zabio u stablo. Girvan je poginuo na mjestu nesreće, dok je njegov suvozač oslobođen iz smrskanog automobila te je prošao samo s lakšim ozljedama.

Taj za njega kobni reli održavao se u spomen na bivšeg svjetskog prvaka u reliju, Škota Colina McRaea, koji je u rujnu 2007. poginuo u helikopterskoj nesreći. A nesretni Jimmy se nadao da će nakon 1990. i 2008. pobijediti i ove godine, te tako postati prvi trostruki prvak Škotske u tri desetljeća.

Ali, nije računao i na centrifugalnu i centripetalnu silu, kao ni na utjecaj brojeva: - broj 11 u imenu Jimmy (1+1+4+4+1) je najnesretniji broj kaldejske numerologe, koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke. Broj 11 pripada među najopakije brojeve u numerologiji i stoga donosi niz prepreka na životnom putu, kako onih sitnih, svakodnevnih, tako i krupnih, odlučujućih po sudbinu. - u prezimenu Girvan je opasan i moćan broj 18 (3+1+2+6+1+5), koji zrači brojnim svađama i razvodima, obiteljskim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare, ali i eksplozije, vatre i nevremena. Taj broj čak u 80% slučajeva ili onemogućava sklapanje braka, ili, ako do braka i dođe, izaziva rastanke, tako da jedan bračni partner živi u jednom, a drugi u drugom gradu, ili tako da se bračni partneri razvedu, ili da vlasnik broja 18 ostane neprimjereno rano udovac ili udovica. - a u broju imena i prezimena nesretan broj 29 (11+18), koji ima isto značenje kao i broj 11!

Brojevima je svejedno imate li 28, 32 ili 56 godina, jeste li osvojili dva, tri ili 20 naslova. Sretni brojevi će pomagati, a nesretni odmagati!

Play ponuda
Play ponuda