NALIČJE ZODIJAKA

MRAČNE TAJNE ZNAKOVA KOJE NE ŽELE PRIZNATI NI SEBI: O Škorpionu bi se dala napisati knjiga, ali od drugih se ovome nismo nadali

Ne govorimo o naličju znakova, nego o osobinama koje na prvi pogled ne djeluju spojive s njima

Svatko čuva mračne tajne, a ponekad ih ne želi priznati ni samome sebi. Pritom se ne misli na naličje osobina svakog znaka, primjerice da Rakova odanost lako preraste u posesivnost, a Jarčeva organiziranost i želja za uspjehom u zgrtanje imovine nego na osobine koje biste od tih znakova najmanje očekivali.

Ovan

Ovnovi su prvi znak Zodijaka, a ako njih pitate, moraju biti prvi u svemu. Ukoliko ne mogu to postići u skladu s pravilima, utoliko gore po pravila. Bez obzira na situaciju, Ovan mora pobijediti i taj cilj njemu opravdava sva sredstva.

Bik

Možda se neće time hvaliti na sav glas, ali Bikovi su uvjereni da su najljepši. Stavite ih u sobu sa supermodelima – ni tada se neće pokolebati u tom uvjerenju. Znak pod vladavinom Venere možda nije baštinio osjećaj za estetiku i pravdu poput Vage, no zato je naslijedio njenu nadnaravnu i nedostižnu ljepotu – barem ako njih pitate.

Blizanci

Blizanci su na glasu kao komunikativni i veseli i često mijenjaju fokus, a ta njihova društvena lepršavost u vezi poprima zlokobno obilježje. Često će bez ikakvog razloga ostaviti partnera. Njihova mračna tajna je da će za prekid uvijek kriviti partnera i neku trivijalnost poput toga da nosi odgovorili na poruku ili poziv, čuvali su tajnu ili nešto slično, no to je tek bio izgovor da ovaj zračni odleprša.

Rak

Emotivni Rakovi na glasu su kao ćudljivi i melankolični, i to je teško sakriti, no mračnu tajnu neće priznati nikome, pa ni sebi. Znak koji je uza sve svoje mane na glasu kao najodaniji znak Zodijaka, duboko je uvjeren da je bolji od ostalih u obitelji i bliskih prijatelja. Često će maštati o tome da prekine sve veze s onim koji ga je u tom trenutku naljutio (a kao poslovično zlopamtilo, iskopat će i PUNO starih argumenta), no kao i kod mnogo drugih stvari, često će se sve svoditi na kukanje.

Lav

Nije tajna da Lav mora biti u središtu svemira, a ego mu se mora konstantno hraniti. No duboko u sebi, oni zavide svima drugima, samo je pitanje na čemu. Svi ljudi u većoj ili manjoj mjeri misle da su susjedove trešnje slađe, no kod Lava to postaje opsesija. Nije uopće važno zavide li kolegi na automobilu ili prijateljici na ogrlici – čak i ako se dokopaju toga, samo će promijeniti fokus na nešto drugo.

Djevica

Perfekcionistička Djevica strogo sudi sebi, ali još strože drugima. Vjerojatno u životu nije nekome uputila kompliment, a da je to zaista i mislila, osobito kad je u pitanju izgled ili, ne dao Bog, nečiji dom. Što je još gore, njena težnja savršenstvu je neizbježno vodi u pesimizam, a njena okolina  jako dobro zna kada je u svojoj crnoj fazi, kao i što su sve točno krivo napravili da su ju doveli do toga.

Vaga

Venera je Vagama podarila nevjerojatni osjećaj za estetiku i ravnotežu, a kao i drugi zračni znakovi, jako dobro čita druge ljude. I dok na van pokazuje svoju sklonost skladu te djeluje kao pomirljivi faktor koji uvijek uravnoteži sukobljene strane, prava istina je kako je to samo površina njihove stvarne vještine – Vage su nepogrešivi manipulatori koji mogu druge uvjeriti da učine bilo što. I u tome ne vide baš ništa loše – uostalom, ONA nije napravila ništa loše…

Škorpion

Škorpioni imaju puno mračnih tajni.  A svi koji su ih upoznali, znaju da im se nije pametno zamjeriti. Ostanimo na tome da i mi ne dođemo na njihovu crnu listu…

Strijelci

Na glasu kao znak od akcije, kako one fizičke tako i one mentalne, često im se uzima za zlo to što su previše iskreni i često povrijede druge ljude. No nedostatak takta je samo posljedica njihove prirode – pravu mračnu tajnu često ne žele priznati ni samima sebi. Za znak koji je toliko slobodoljubiv i koji se previše ne obazire na uzuse i norme znaju biti iznimno osuđujući za druge koji, po njihovu sudu, ne žive kako bi trebali. Ne, oni neće poprijeko gledati nekoga zbog izgleda ili drugih površnih stvari – oni osuđuju sam sustav vrijednosti onih koji se ne slažu s njima.

Jarac

Staloženi zemljani znak kojeg se često doživljava kao materijalista, zapravo zna biti dosta emotivan. Ali i njihove emocije slijede njihovu narav pa tako ovi kontrol-frikovi i njih uredno kategoriziraju. To ima dvojake posljedice – vole kontrolirati i međuljudske odnose – makar to značilo i tračeve ili ostale manipulativne strategije. Iako su Škorpioni na glasu kao najosvetoljubiviji, Jarci ne zaostaju mnogo. Temeljna razlika je da Škorpion želi emotivno uništiti svoju metu, dok se Jarac više koncentrira na konkretniju materijalnu štetu.

Vodenjak

Ne haje previše za ono što naziva izmišljenim društvenim konstruktima, a to vrijedi i za veze. Ako njih pitate, oni su vjerni, no njihova definicija prevare je prilično drugačija. Pa što ako je flertala sa svim prijateljima svog muža, to je samo nedužno koketiranje? Kakve veze ima ako s kolegicom s posla dijeli sve pa i sobu na poslovnom putu? A možda je to otišlo i korak dalje, ali i to je samo seks, nije kao da je u pitanju ljubav. Kakve veze ima seks na jednu noć s našom vezom? Racionalizacija je mnogo, ali stvarnog opravdanja nema.

Ribe

Za posljednje u krugu Zodijaka često se govori da su mudri i “najstariji znak”. No za jedan tako mudar znak, često su potpuno neosjetljivi za druge, ne zbog nedostatka suosjećanja nego zato što, zatvoreni u svom svijetu, ponekad ne razumiju što drugima treba. Iz istog razloga znaju biti i neočekivano naivni pa tako ponekad krivim ljudima poklone povjerenje.

Povratak na Net.hr