16.08. Astrolog odgovara…

Kako horoskop ‘vidi’ moju zabranjenu intimnu ljubavnu priču?

A.T.(16)

Rođeni ste sa Suncem u Ribama, Mjesecom u Jarcu i Ascendentom u znaku Strijelca. Osjećate potrebu da budete cijenjeni zbog suosjećajne, darežljive prirode. Vaš osjećaj osobnosti nije jasno određen zbog uživljavanja u živote i probleme drugih. Zračite iscjeliteljskim i suosjećajnim duhom prema svemu što pati.

Sa Saturnom u Škorpionu težite da se potvrdite i održite kontrolom snažnih strasti. Imate jak nagon da obranite svoju emocionalnu strukturu, koji vam može stvarati prepreke za bliskost s drugim. Strah od izražavanja ili čak spoznaje najdubljih osjećaja može vas odvesti u strogost, i dovesti do nedostatka dubokog zadovoljstva u životu.

S Mjesecom u Jarcu reagirate suzdržano i odlučno; ponekad automatski reagirate s velikom odbojnošću. Osobni život možete zanemariti radi ispunjavanja dužnosti. Dominantna emocionalna potreba da budete u vrhu ili da budete autoritet može smanjiti vašu sposobnost za intimnost i emocionalnu podršku.

S Mjesecom i Venerom u kvadratu osjećate se nesigurno u toplim emocionalnim kontaktima. Mjesec i Venera povećavaju vašu čežnju za utjehom i potvrđivanjem. Nije vam jasno što želite i partner vas teško razumije. U jednom ste trenutku puni zanosa, u slijedećem neodlučni i bojažljivi. Ovu napetost možete kompenzirati na više načina. Možete postati izrazito skloni komplimentima i ovisni o naklonosti drugih. Ili možete napetosti pojesti i popiti. Možete lepršati od jedne do druge osobe progonjeni mišlju da još niste našli pravog partnera. Problem se svodi na vašu ženstvenost i način na koji ju vi doživljavate.

S Venerom u Ovnu vaša potreba za bliskošću može biti osujećena jakim isticanjem i zahtjevnim osobinama; zbog toga vam je teško postići intimnost. Cijenite individualnost, inicijativu i nezavisnost, kod sebe i kod drugih.

S Marsom u Biku dokazujete se postojano, uporno, konzervativno, tvrdoglavo. Vaša poduzetnost i ambicija obojeni su materijalnim motivima i posesivnošću, a katkad sporošću i lijenošću. Ostvarivanje vaših želja može biti osujećeno zbog samodopadnosti i zadovoljavanja stvarima kakve jesu.

Retrogradna Venera znak je karmičkog duga ljubavi. Morate se vratiti u situaciju u kojoj ste bili u prošlom životu, gdje su se vaše emocije zaplele, što u ovom životu trebate odmrsiti. Može se raditi o blokiranju ljubavi, zbog sebičnosti, predrasuda, emocionalne nezrelosti, ljubomore, odbojnosti, materijalnih interesa. Ako ste se našli u sličnoj situaciji, imate ispit u kojem se morate oduprijeti iskušenju da iznova učinite isto. Potrebna vam je određena tajna da biste bili emocionalno privučeni, pa se prirodnije snalazite u tajnim vezama nego u regularnom braku. Trebate završiti sve nekada započete veze, kako bi opet mogli nesebično voljeti i zaslužiti svoju pravu ljubav, nevezanu i neuslovljenju – dakle kozmičku.

profesionalni astrolog
Wladyslaw Josip Miletić

Povratak na Net.hr