Zbog Bekute novinari nepoželjni u Gornjem Milanovcu

Zabranjen pristup dopisnicima Bete i Novosti jer ne pišu lepo o gradu

9.5.2013.
15:59
VOYO logo

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković zabranio je da se na današnju svečanost povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, 9.maja, pozovu dopisnici agencije Beta i Večernjih novosti.

Svi novinari koji izveštavaju iz Gornjeg Milanovca dobili su pozive za svečanost, izuzev novinara agencije Beta i Večernjih novosti, na koje se predsednik opštine naljutio pošto su objavili izjave opozicionih odbornika da je za koncert pevačice Ane Bekute prošlog meseca plaćeno 840.000 dinara iz opštinskog budžeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za agenciju Beta rekla predstavnica za informisanje u opštini Slavica Radoman, koja je slala pozive, predsednik opštine je naredio da se za dopisnike Bete i Novosti ne šalju pozivnice, jer, navodno, "ne pišu lepo o Gornjem Milanovcu".

Mirković nije želeo da razgovara s novinarima kojima je uskraćen poziv, već je, preko sekretarice, rekao da opština ne organizuje svečanost, već Savez boraca koji je i zadužen za pozive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savez boraca neupućen

U Savezu boraca Vladimir Jovanović je izjavio da je dogovoreno da "opštinska služba protokola pozove sve novinare" i da mu nije poznato zašto su pojedine redakcije izostavljene.

Tradicionalno obeležavanje Dana pobede u Rudničko-takovskom kraju organizuje se na Brdu mira, gde su spomenici partizanskim borcima, poginulim sovjetskim vojnicima i jugoslovenskim internircima stradalim u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo