Za manjine 2+2 nije jednako 4?

Pripadnici nacionalnih manjina polagali različit test iz matematike

20.6.2013.
14:59
VOYO logo

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je danas da su učenici, pripadnici nacionalnih manjina, imali drugačije testove iz matematike i Ministarstvo prosvete i ministra Žarka Obradovića upitala šta misli povodm skandala koji se dogodio na polaganju male mature, navodi Tanjug.

Papuga je u delu sednice u kojem poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja nadležnima, rekla da su juče “pripadnici nacionalnih manjina polagali testove iz matematike koji su imali drugačije zadatke”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To su otkrili direktori i profesori koji rade u dvojezičnim školama….Da li u matematici dva i dva nije četiri i za pripadnike većinskog naroda - rekla je Papuga.

Za Ministarstvo prosvete i ministra Obradovića pitanje je imao i šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da li će Obradović biti u plejadi ministara koji su došli u sitauciju da nikada ne ispune svoje obećanje, da li će da stane ponosno u stroj sa minsitrom Goranom Kneževićem zbog skandala s aflatoksinolm, Milanom Bačevićem koji gradi kanal i ostalim neuspešnim i nestručnim ministrima - pitao je Stefanović.

On je dodao da se postavlja i pitanje kakva se poruka šalje onim učenicima koji su se spremali za ispist u odnosu na one koji su taj ispit kupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da li je to manir vladajuće stranke koja je tako naučila da dođe do diploma - pitao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo