Vučić najkasnije u sredu sa Srbima na KiM

Vicepremijer najavio da će u naredna dva dana posetiti Kosovo

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije, kao i onima južno od Ibra, sastati sutra ili u sredu, objavio je Tanjug.

Vučić veruje da će se posle tih razgovora situacija promeniti i kaže da vlast nema šta da krije.

Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što želimo da primenjujemo silu i moć, iako to možemo. Naša snaga je u tome što želimo ljude da ubedimo da je ovo jedino moguće rešenje, jedino što donosi drugačiju budućnost za građane Srbije, jedino koje će značiti napredak za našu zemlju – rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici.

On je dodao da će se u razgovorima izneti ono što Vlada Srbije misli da je najbolje za Srbiju.

Ipak, vicepremijer smatra da “neke nikada neće biti moguće ubediti, neki dolaze sa predrasudama, neki vode kampanje i to preko medija koje država plaća na Kosovu i Metohiji i to se, kako je rekao, dopušta zato što se smatra da su argumenti na strani vlade.

On je rekao da će na KiM razgovarati sa svim odbornicima opština sa severa, kao i sa predsednicima četiri opštine i načelnikom Kosovsko-mitrovičkog okruga, ali da je u svakom slučaju narod taj koji će doneti kranju odluku.

Idem 12. maja svakako na Kosovo i Metohiju i uveren sam da će narod posle toga govoriti na drugačiji način…a mi ćemo ono što je važno za državu Srbiju da obavimo – naveo je on.

On je rekao da mu je savest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali paradajzom, jajima ili kamenjem.

Vučić je izjavio da se i sam čudi mnogim stvarima koje je čuo da dolaze iz SPC kao što je to da je za crkvene velikodostojnike veći greh štrajk glađu nego pedofilija i da se čudio nekim drugim izjavama koje su, kako smatra, išle do direktnog uplitanja u partijsku politiku i promovisanja partijskih lidera.

Foto: Kurir

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr