Vučić najkasnije u sredu sa Srbima na KiM

Vicepremijer najavio da će u naredna dva dana posetiti Kosovo

6.5.2013.
14:42
VOYO logo

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije, kao i onima južno od Ibra, sastati sutra ili u sredu, objavio je Tanjug.

Vučić veruje da će se posle tih razgovora situacija promeniti i kaže da vlast nema šta da krije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što želimo da primenjujemo silu i moć, iako to možemo. Naša snaga je u tome što želimo ljude da ubedimo da je ovo jedino moguće rešenje, jedino što donosi drugačiju budućnost za građane Srbije, jedino koje će značiti napredak za našu zemlju - rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici.

On je dodao da će se u razgovorima izneti ono što Vlada Srbije misli da je najbolje za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, vicepremijer smatra da "neke nikada neće biti moguće ubediti, neki dolaze sa predrasudama, neki vode kampanje i to preko medija koje država plaća na Kosovu i Metohiji i to se, kako je rekao, dopušta zato što se smatra da su argumenti na strani vlade.

On je rekao da će na KiM razgovarati sa svim odbornicima opština sa severa, kao i sa predsednicima četiri opštine i načelnikom Kosovsko-mitrovičkog okruga, ali da je u svakom slučaju narod taj koji će doneti kranju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Idem 12. maja svakako na Kosovo i Metohiju i uveren sam da će narod posle toga govoriti na drugačiji način...a mi ćemo ono što je važno za državu Srbiju da obavimo - naveo je on.

On je rekao da mu je savest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali paradajzom, jajima ili kamenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je izjavio da se i sam čudi mnogim stvarima koje je čuo da dolaze iz SPC kao što je to da je za crkvene velikodostojnike veći greh štrajk glađu nego pedofilija i da se čudio nekim drugim izjavama koje su, kako smatra, išle do direktnog uplitanja u partijsku politiku i promovisanja partijskih lidera.

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo