Užice: Penzionisani lekar (80) ponovo radi

Vraćen u Dom zdravlja jer nemaju kog drugog da zaposle

Čuveni užički lekar Strajin Šuljagić iz penzije je privremeno vraćen u internističku ordinaciju Doma zdravlja, iako ima punih 80 godina, piše Blic.

Direktorka doma zdravlja Slavka Mitričević rekla je za ovaj list da na tržištu rada nisu uspeli da nađu drugog lekara.

Bili smo prinuđeni da angažujemo dr Šuljagića, osnivača endokrinološke službe u Užicu. Naš jedini internista premešten je u bolnicu, a na tržištu rada nema doktora koji bi popunili upražnjeno mesto – tvrdi ona.

Ona je objasnila da je do januara kao jedini lekar internističke prakse radila kardiolog Marija Marković, koja je po odluci Zdravstvenog centra premeštena u bolnicu. Suočen sa velikim pritiskom pacijenata kojima je bio potreban pregled interniste Dom zdravlja bio je prinuđen da vrati Šuljagića po ugovoru o povremenom vršenju poslova.

Iako je Šuljagić zakoračio u devetu deceniju, direktorka Doma zdravlja je sigurna da on može kvalitetno da radi a ovaj lekar je prethodnih godina menjao svoje kolege.

Šuljagić nije hteo da komentariše svoj angažman, pa je samo objasnio da “neće pogrešiti onaj ko se drži starih prijatelja, novih puteva i iskusnih doktora“.

Foto: Ilustracija

Povratak na Net.hr