Upucan jedan od vođa navijača Partizana

Alen Kostić, pripadnik „Zabranjenih“, zadobio je prostrelnu ranu u predelu desne butine

5.11.2013.
11:10
VOYO logo

Muškarac (27), ranjen sinoć iz vatrenog oružja u Železniku je Alen Kostić, jedan od najpoznatijih navijača Partizana iz grupe "Zabranjeni", saznaje B92.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura izjavila je Tanugu da je 27-godišnji mladić ranjen sinoć oko 23.10 na uglu ulica Radoja Prvulovića i Braće Lukić u Železniku. Prema njenim rečima on je zadobio prostrelnu ranu u predelu desne butine, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kako B92 nezvanično saznaje radi se o Alenu Kostiću, jednom od najpoznatijih navijača fudbalskog kluba Partizan, koji pripada grupi "Zabranjeni". Ta grupa navijača Partizana smeštena je na istočnu tribinu i skoro uvek učestvuje u tučama sa navijačima Crvene zvezde, ali i sa suparničkim taborom, grupom "Alkatraz".

O njemu je svojevremeno bilo reči u emisiji "Insajder", u serijalu koji se bavio upravo huliganima "(Ne)moć države". Alen Kostić je, prema podacima do kojih je došla ekipa "Insajdera" rođen 1986. godine, a do 2006. protiv njega je podneto 14 krivičnih prijava za teška krivična dela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još 2004. godine bio je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda. Naime, on je na improvizovani košarkaški teren u naselju Čukarička padina došao sa grupom od oko dvadesetak osoba, većina ih je nosila obeležja navijača Partizana, u rukama su imali metalne šipke, bejzbol palice, drvene letve, staklene flaše i noževe. Na terenu je desetak osoba igralo košarku ili su sedele na obližnjim klupama. Među njima bilo je i maloletnih osoba. Bez ikakvog razloga napali su prisutne. Alen Kostić je imao nož u ruci i napao je maloletnog F.D, kojem je nožem probijena plućna maramica. M.D. uboden je u predelu desnog grudnog koša. N.G. dobio je ubod u predelu vrata, a L.L. je dobio posekotinu na desnoj nadlaktici. Posle toga, grupa napadača se razbežala. Kod većine povređenih konstatovane su teške telesne povrede, opasne po život", objavljeno je u serijalu "Insajdera", koji je emitovan 3.12. 2009.

Neki mediji navode i da se trenutno protiv njega pred Višim sudom u Beogradu vode svega četiri postupka, od kojih nijedan nije okončan, osim slučaja utakmice u Subotici, za šta je krajem januara ove godine oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, Kostić je nedavno izašao iz zatvora u kom je bio zbog pokušaja ubistva metalnom štanglom.

Ovaj napad dolazi dva dana posle Večitog derbija na kojem su se ponovo sukobile dve zaraćene frakcije navijača Partizana - Zabranjenih i Grobara 1970. Podsetimo, pre desetak dana, u dva odvojena sukoba u Beogradu, ubijeni su Vladimir Živković zvani Vlaja, član navijačke grupe "Zabranjeni" dok je u centru grada u kafiću "Penzija" ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe "Odred 18", podseća portal Mondo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo