Umrla studentkinja, žrtva silovanja u autobusu

Strah od novih protesta u Indiji

29.12.2012.
12:30
VOYO logo

Devojka iz Indije, žrtva kolektivnog silovanja u autobusu u Nju Delhiju preminula je u singapurskoj bolnici Mount Elizabet, javlja BBC.

- Sa žaljenjem objavljujemo da je pacijentica umrla u 4.45 ujutro, po lokalnom vremenu - izjavio je direktor bolnice Kevin Koh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nju su bili članovi porodice i predstavnici indijske Visoke komisije objasnio je Koh i naveo da su lekari i osoblje bolnice uz porodicu umrle devojke.

- Uprkos svim naporima osmočlanog tima specijalista u bolnici Mount Elizabet da održe njeno stanje stabilnim, ono se neprekidno pogoršavalo ova dva dana - rekao je Koh i dodao da je devojka imala teške povrede organa, na telu i mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentkinja, čije ime nije objavljeno, ali su je mediji nazivali "Amanat" ("blago"), 16. decembra je brutalno silovana, a potom pretučena metalnom šipkom i izbačena iz autobusa.

Napad je izazvao masovne demonstracije u Indiji koje su prerasle u nasilne sukobe tokom kojih je od vlade traženo da stane na kraj svakodnevnom maltretiranju žena, koje ide od "pipkanja" pa do nasilja i silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devojka je nakon napada nekoliko puta operirana i prebačena na lečenje u Singapur, a juče joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Policija je u vezi sa ovim slučajem uhapsila šestero ljudi, uključujući vozača autobusa i njegovog pomoćnika.

Nakon smrti devojke, Indija strahuje i intenzivno se priprema za moguće nove proteste i sukobe s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nju Delhi je ovim poslednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Naime, stopa silovanja u tom gradu je mnogo viša nego u drugim indijskim gradovima te veličine. Ove je godine je prijavljeno 582 slučaja silovanja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo