Ukradeni paketići namenjeni socijalno ugroženoj deci

Čuvari pregledaju snimke sa sigurnosnih kamera

Na novosadskom Medicinskom fakultetu danas su ukradeni skoro svi slatkiši i igračke prikupljani u višednevnoj humanitarnoj akciji “Slatkiš za osmeh” za socijalno ugroženu decu, saznaje “021“.

U petodnevnoj akciji sakupljeno je oko sedam džakova slatkiša, igračaka i školskog pribora, od čega je većina ukradena. Volonteri su od ponedeljka sakupljali slatkiše, od kojih je trebalo danas da naprave paketiće i odnesu deci. Sve sakupljeno čuvano je u ormarićima koje je neko obio, najverovatnije jutros.

Sakupljani su slatkiši u holu fakulteta tokom cele nedelje, svakog dana od 10 do 14 sati, sa namerom da se naprave novogodišnji paketići i poklone u humanitarne svrhe, kao i svake godine što radimo. Danas je bilo u planu da se naprave paketići i odnesu deci, ali je neko ili su neki provalili u ormariće i odneli slatkiše. Ostali su prazni džakovi sa svega nekoliko igračaka, dok su svi slatkiši uzeti -, kažu za “021” organizatori ove akcije.

Kamere inače postoje na vratima sa ulice i prema Farmaciji, ali ne i kod ormarića, tako da se još uvek ne zna ko je lopov.

Portiri pregledaju snimke, pa se nadamo da će uspeti da nešto saznaju. U slučaju da uspemo da vidimo ko je, ozbiljni smo u nameri da slučaj prijavimo policiji -, navode organizatori.

Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, grickalica, sokića, školskog pribora i igračaka namenjenih za socijalno ugrožene mališane organizovao je Komitet za ljudska prava i mir, jedan od šest komiteta u okviru IFMSA-Serbia (Međunarodna asocijacija studenata medicine).

Da je moralna beda sve veća svedoči i vest od pre desetak dana kada je pokraden novac prikupljan na humanitarnoj žurci za novosadske beskućnike.

Povratak na Net.hr