Ubica roditelja pokušao i sebi da oduzme život

Stražari ga skinuli sa vešala

28.9.2013.
22:47
VOYO logo

Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je uhapšen zbog sumnje da je 18. septembra brutalno ubio roditelje Milana (71) i Slavenku Stamenković (63), pokušao je da se obesi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Sin ubica je pokušao samoubistvo čaršavima, ali su ga zatvorski stražari spasli u poslednjem trenutku, piše "Blic".

- Posle saslušanja u Višem sudu u Nišu, osumnjičeni je doveden u pritvorsku ćeliju, gde je jedan kraj čaršava vezao za plafonjeru, a od drugog je napravio omču. Popeo se na stolicu i izmaknuo ju je kada je stavio omču oko vrata. Ali, stražari su čuli udarac stolice, pa su dotrčali i spasli ga. Nakon toga, Stamenković im se zahvaljivao što su mu spasli život -, objašnjava sagovornik "Blica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stamenkoviću i njegovoj nevenčanoj supruzi Aniti Stolić (38), koja se sumnjiči za saučesništvo u teškom ubistvu njegovih roditelja čija su tela nađena u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće, određen je juče pritvor. Ubica je krivicu za brutalni zločin pokušao da svali na nevenčanu suprugu.

- Priznao je da je roditelje nekoliko puta udario letvom po glavi, pa je navodno seo i zaplakao. Kaže da mu je Anita dala lek za glavobolju od kojeg je spavao nekoliko časova. Kada se probudio roditelji su mu bili mrtvi, zbog čega je siguran da ih je Anita udavila. Supruga je sve negirala, ali ključni dokaz za dalji tok istrage daće forenzika, koja mora da otkrije čiji su otisci na vratu žrtava -, kaže sagovornik "Blica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Anita je istražnim organima davala kontradiktorne izjave.

- Prvo je tvrdila da nije mogla da prijavi zločin iz straha jer je sve vreme bila pod nadzorom Dragana. Zatim je ispričala da je dan posle ubistva sama bila kod bivšeg supruga na dečjem rođendanu, što znači da je na bezbedan način mogla da prijavi krivično delo - navodi sagovornik “Blica”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo