Treba da nas predstavlja na takmičenju iz prirodnih nauka u Indiji, ali nema novca za put

Dečak se uprkos tome i dalje sprema za Internacionalnu olimpijadu

14.11.2013.
12:31
VOYO logo

Učenik specijalizovanog matematičkog odeljenja Gimnazije “Svetozar Marković” Dušan Živanović (15) jedini je Nišlija koji će kao član državnog tima predstavljati Srbiju na Internacionalnoj olimpijadi iz prirodnih nauka u Indiji od 2. do 12. decembra, pod uslovom da obezbedi novac za put, piše Blic.

Društvo fizičara obavestilo je školu da im je Ministarstvo prosvete saopštilo da nemaju potrebnih 115.000 dinara, a Gimnazija pokušava da pomogne đaku na sve načine, pa su svi pogledi uprti u Grad i donatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za avionske karte potrebno je 92.000 dinara, za kotizacije 10.000, za vize 11.300 i putno osiguranje 1.500 dinara.

- Poslali smo dopis Upravi za obrazovanje, gradonačelniku i kompaniji NIS koja uvek izlazi u susret kada je u prilici. Čekamo odgovore jer ovakvi talenti svakako zaslužuju podršku - rekla je Olga Dragojlović, direktorka gimnazije “Svetozar Marković”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka talentovanog učenika Zorica Živanović kaže za “Blic” da je teško izvodljivo da oni sami finasiraju odlazak, pa se nadaju da će neka od institucija izaći u sustret.

Dušan ne može da sakrije radost što je uspeo da se plaisra među prvih šest iz Srbije i najmanje što očekuje je bronzana medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Spreman sam za Indiju, mada se malo plašim kako će sve to izgledati, kako ću uraditi testove, jer je ostalo malo vremena dana za pripremu, ali uprkos strahu verujem u sebe i nadam se da ću otići na taj put. U pitanju je takmičenje iz fizike, hemije i biologije priprema se sa profesorima iz škole i nadamo da će sve biti u redu - priča Dušan.

Foto: Belle amie

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo