Titova unuka: Tito nikada nije ni spominjao Jovanku!

Brozova unuka kaže da Tito nije nikada ni hteo da ga sahrane u Beogradu, a da Jovanka nije posećivala porodična slavlja

Poslednjih 11 godina Titovog života Jovanka nije bila prisutna niti na jednom, zaista niti na jednom porodičnom okupljanju, kaže Saša, koja besni i na medije, piše Kurir.

Deda je nikada nije spominjao, napisala je u obraćanju javnosti Titova unuka Saša Broz. Ona tvrdi da Tito nikada nije rekao da želi biti sahranjen u Beogradu. Dodala je da bi, po njenom, Tita trebalo sahraniti u Zagrebu, a Jovanku je opisala rečima “bila jednom jedna ljubav, koje više ni…”

U obraćanju javnosti kaže:

“Dragi mediji, ako ste već decenijama u stanju da kopate po nečijem životu i ako se ponašate kao da znate sve i ako ste u stanju konstruirati i objavljivati ” life story” prema političkim i “kako vetar duva” prilikama… Onda ste nekim čudom propustili informisati naciju da moj deda nikada nigde i nikome nije rekao gde želi biti sahranjen. Da ja pitam odavno bi bio blizu mene u Zagrebu koji je tako volio. Bio je građanin sveta, ali u prvom redu Hrvat! Takođe vam je promaklo da zadnjih 11 godina života mog dede ( kažu i mnogo duže ali ja pamtim toliko) Jovanka nije bila prisutna niti na jednom – zaista niti na jednom porodičnom okupljanju. Deda je nikad nije spominjao. Videla je tek jednom, na sahrani dede, na kojem je bila isključivo jer su to tražili moj otac i moj stric. Kako je završila priča između dede i nje zapravo me ne zanima. Niti bi sve vas to trebalo zanimati.To je njihova stvar. Da su svi ti medijski ” polipi” upućeni, kako misle da jesu, ne bi mahnito divljali po mojim telefonima i tražili izjavu. Zapravo evo izjave “Dvoje ljudi su jednom imali nešto i to nešto je jednom prestalo. Kraj priče”. Ja ću ipak oprostite, svečarski, moja Sara danas ima 19- rođendan. Hvala svima koji razumeju!

Foto: Facebook

Povratak na Net.hr