Policija čuva nove testove matematike

Traži se smena Obradovića zbog fijaska

18.6.2013.
10:40
VOYO logo

Učenici osmih razreda danas neće polagati test iz matematike, jer su "procurela" rešenja. Upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija, prenosi Tanjug.

Test će biti održan sutra u 12 sati i trajaće 120 minuta, a neće biti izvlačenja kombinacija već će biti upotrebljen "rezervni test".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju dokaz

Predsednik Republičke upisne komisije Zoran Kostić rekao je da je odluka o odlaganju doneta jer je to telo došlo u posed fotokopije jednog od testa. On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja.

- Mi smo juče popodne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra - rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao i da za jučerašnje polaganje srpskog nije bilo dokaza o neregularnosti, sem što su postojale priče, a ta Komisija je dobila nekoliko mejlova koji su prosleđeni Ministarstvu prosvete.

Dežuraće policija

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenog glasniku dežurati policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U večernjim satima novi testovi će biti distribuirani školama, a čitav proces distribucije do školskih uprava nadziraće i policija - rekao je Obradović, navodi Beta.

Sindikat sumnja da se isto desilo i sa testovima iz srpskog

Nema dokaza da se isto desilo i sa testovima iz srpskog. Međutim, Sindikat radnika u prosveti Srbije tvrdi da su se tetsovi iz srpskog juče prodavali po ceni od 4.000 dinara u pojedinim školmaa zbog čega traže od Ministarstva prosvete najoštrije sankcije protiv direktora, supervizora i svih odgovornih osoba u tim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smeniti Obradovića"

Inače, Forum beogradskih osnovnih škola zatražio je danas smenu ministra prosvete Žarka Obradovića.

- U svakoj drugoj zemlji, ovo što se danas desilo bila bi velika sramota i skandal, a ministar bi bio odmah razrešen, poslanički mandat bi mu bio oduzet po hitnom postupku i bio bi pozvan na odgovornost - navodi se u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo