Suđenje Miroslavu Miškoviću počinje u novembru

Početak glavnog pretresa zakazan za 14. novembar

25.10.2013.
21:35
VOYO logo

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 14. novembar, početak glavnog pretresa (suđenja) vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću i još desetorici optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima pošto je danas okončano pripremno ročište.

Suđenje je planirano i za 15. novembar i biće održano u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, rekla je "Tanjugu" portparol Suda Dušica Ristić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremno ročište završeno je večeras posle 19 časova, a trajalo je četiri radna dana i održano je bez prisustva javnosti, shodno zakonu, a suđenju će javnost moći da prisustvuje.

Dašnjem ročištu u Palati pravde prisustvao je i Miroslav Mišković, kao i ostali optuženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom pripremnog ročišta Tužilaštvo za organizovani kriminal i branioci svih optuženih predstavili su Sudu svoje dokazne predloge koji će biti izvođeni tokom suđenja. Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja.

Osim Miroslava Miškovića, na optuženičkoj klupi je njegov sin Marko, zatim vlasnik Nibans grupe Milo Đurašković i još osam optuženih. Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik "Delta holdinga" Mišković pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškovicu je privremeno oduzet pasoš i odredena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predvidena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kucni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đuraškovic, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužilaštvo sumnja da su na taj nacin oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslav Mišković saslušan je u četvrtak 17. oktobra u svojstvu građanina u policiji u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo