Student Novosadskog univerziteta poginuo u SAD, dvojica povređena u saobraćajnoj nesreći

Jednom je isteklo zdravstveno osuguranje, traži se pomoć

8.10.2013.
13:11
VOYO logo

Kako saznaje 021, u saobraćajnom udesu u Sjedinjenim Američkim Državama pre tri dana stradala su tri momka iz Vojvodine, Vladan Jovanović (24) iz Crvenke izgubio je život, dok su druga dvojica teško povređena.

Povređeni su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25), obojica iz Kule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu "Work and Travel" oko pet meseci.

Kako je za 021 rekao Drago Božić, koji je takođe u Americi na privremenom radu, do udesa je došlo kada je Travica, vozeći ševroletov pikap, sleteo s puta u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti. Automobil se prevrtao i završio u jarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izveštaju američke policije, jedino je Travica bio vezan, pa su u prevrtanju Jovanović koji je bio na mestu suvozača i Šišarica ispali iz vozila.

Jovanović je izdahnuo u ambulantnim kolima na putu do bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišarica je u udesu slomio ruku, nogu i jedan pršljen i izaći će iz bolnice za nekoliko dana.

Travica je zadobio izuzetno teške povrede i bio je u komi iz koje se probudio pre 12 sati. Božić, koji studira sa Travicom, kaže za 021 da je mladi Kuljanin u jako teškom stanju, povređena mu je vilica, šest pršljenova i ruka, ima jake bolove i hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su u mogućnosti i imaju dobru volju da pomognu u prikupljanju sredstava za dalje lečenje i odlazak njegovih roditelja u Ameriku, mogu to učiniti uplatom na žiro-račune Vojvođanske banke:

355-514334674-dinarski račun 355-3200287267-59-devizni račun SWIFT-BIC code: VBUBRS22 IBAN code: RS3535500032002872675059 Primalac: Anđelko Travica Svrha uplate: Dobrovoljni prilog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokojni Vladan Jovanović je bio student Fakulteta za uslužni biznis, Travica je na master studijama na FTN-u, dok je Šišarica student PMF-a.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo