Šta je rasplakalo legendarne “Cepeline”? (VIDEO)

Dirljivo izvođenje “Stairway to Heaven” na dodeli nagrada za životno delo

En i Nensi Vilson iz grupe Heart otpevale su pesmu “Stairway to Heaven” grupe Led Zeppelin na dodeli priznanja “Kennedy Center Honors” ovim legendama rok muzike, koja je naterala Robertu Plantu, Džimiju Pejdžu i Džon Polu Džonsu suze na oči.

Najveća američka nagrada za životni doprinos američkoj kulturi kroz umetnost dodeljena je članovima “Cepelina” na gala večeri u Vašingtonu.

Vrhunac večeri bio je nastup sestara Vilson, koje su svojom obradom “Stairway to Heaven” razmrdale i američkog predsednika Baraka Obamu koji je tokom celog nastupa oduševljeno klimao glavom.

Na kraju nastupa sestre su doživele ovacije publike, a članovi “Cepelina” bili su među prvima koji su ustali da im aplaudiraju.

Tokom dodele nagrada Obama je održao govor u čast legendarnih rokera.

Kada su se Džimi Pejdž, Robert Plant, Džon Pol Džons i Džon Bonam pojavili na muzičkoj sceni kasnih 60-ih, svet ih nije očekivao. Imali su pevača s grivom poput lava i fantastičnim glasom, vrhunskog gitaristu zbog čijih izvedbi su se ljudima vilice otvarale do poda, svestranog basistu koji je jednako dobro svirao i klavijature i bubnjara koji je lupao kao da mu život zavisi od toga. Led Zeppelin je Ameriku osvojio već prvim akordom – rekao je američki predsednik.

Zajedno sa grupom Heart nastupio je i sin pokojnog bubnjara “Cepelina” Džona Bonama – Džejson, koji je svirao bubnjeve.

Povratak na Net.hr