Sprečena drama na Dorćolu (FOTO)

Vatrogasac Z.M. odbio da se iseli iz stana i pretio da će se ubiti

26.11.2012.
14:05
VOYO logo

Zbog bezbednosti odloženo prinudno iseljenje vatrogasca iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu. On je pretio da će zapaliti stan ako pokušaju da ga isele, prenele su agencije Beta i Tanjug.

Vatrogasac Z.M, koji tvrdi da za stan ima legalan kupoprodajni ugovor i zapretio da će se zapaliti ukoliko mu sudski izvršitelji provale u kuću. Kako prenose beogradski elektronski mediji, on je stan kupio od investitora pre 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović rekla je da se u stanu nalaze Z.M i njegova žena R.M. i dvoje maloletne dece, a da se ispred zgrade okupilo i nekoliko desetina vatrogasaca u znak podrške svom kolegi. Policija je evakuisala sprat na kome se nalazi stan ove porodice.

Ispred zgrade se nalazi 15 policajaca, za sada je sve mirno, na licu mesta je i ekipa Hitne pomoći, a ispred ulaza je i advokat Milica Đurković sa obezbedjenjem, koja tvrdi da poseduje sve papire za taj stan. Ona je ispred zgrade u Višnjićevoj došla sa 10 privatnih telohranitelja, koje su deca izviždala kada su odlazili pošto je iseljenje odloženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pre podne su sudski izvršitelji sa obezbeđenjem uz rešenje advokatice Milice Đurković koja potražuje taj stan, došli sa rešenjem da vatrogasca i njegovu porodicu prinudno isele iz stana.

Beta je izvestila da je prinudno iseljenje odloženo zbog procene policije da bi iseljenje bio veliki rizik. Z.M je posle odlaganja iseljenja izašao na terasu i pozdravio građane koji su se okupili da ga podrže nameri da ne dozvoli prinudno iseljenje. Ispred zgrade su se okupili i drugovi i drugarice njegove dece koji su ga takođe podržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi nemamo gde osim na ulicu. Kupili smo stan od investitora pre 13 godina, imamo sve papire i do ove godine nas niko nije obavestio da bilo ko potražuje našu imovinu. Borili smo se svim sredstvima za ono što nam po svakom pravu pripada, umorni smo od svega. Uhvati li se neko za našu kvaku, nemam izbora, skočiću kroz prozor - rekla je Blicu R.M, supruga vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo