Spomenik će biti srušen do 17.01.

Stajaće do nastavka dijaloga Beograda i Prištine

31.12.2012.
2:19
VOYO logo

Premijer Ivica Dačić kaže da će spomenik OVPBM u Preševu biti uklonjen do 17. januara, kada je u Briselu predviđen nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

- Ukoliko oni ne uklone spomenik, mi ćemo ga ukloniti. Ne postoji problem i pitanje da li ću ja ići u Brisel, ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika - rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Dačić kaže da se Srbija ponašati evropski.

- Mi ćemo se upravo ponašati evropski, a to znači sklonićemo taj spomenik - rekao je za RTS Dačić reagujući na poziv lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da se Srbija ponaša evropski u slučaju spomenika pripadnicima OVPBM u Preševu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da nije siguran da je bilo gde u Evropi moguće da se podižu spomenici onima koji su pripadnici terorističke organizacije i onima koji su direktno učestvovali u ubistvu policajaca i vojnika.

Dačić je naveo i da su međunarodne organizacije, posebno one koje deluju na jugu Srbije, predložile da Albanci sami sklone taj spomenik, a da je on spreman na takvu vrstu kompromisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je istakao i da ne postoji pitanje da li će ići u Brisel, gde 17. januara treba da se sastane sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Dačić je ranije izjavio za da neće otići u Brisel dok taj spomenik ne bude sklonjen i rekao da Albanci imaju rok da ga uklone do 17. januara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako sami ne uklone mi ćemo ga sami ukloniti. Ne postoji pitanje da li ću ići u Brisel. Ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika - rekao je Dačić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo