SKANDAL: / Poslanik SNS optužio novinare da su pedofili (FOTO)

Vladimir Cvijan najavio krivičnu prijavu protiv direktora i urednika Naših novina i delio uvredljive pamflete po Skupštini Srbije

16.5.2013.
18:52
VOYO logo

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan podneće krivične prijave protiv direktora i urednika Naših novina zbog ugrožavanja bezbednosti njegovog šestogodišnjeg sina, prenosi B92.

- Ova dva čoveka, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević, direktor i glavni i odgovorni urednik 'Naših novina' danas su u moje ime 'popili krivičnu prijavu' zbog ugrožavanja bezbednosti mog sina, koji ima šest godina, i moje porodice - rekao je pred novinarima u Skupštini vidno uzbuđeni Cvijan, koji je predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redakcija Naših novina saopštila je da je jutros oko 10 časova u blizini njihove redakcije prolazinicima deljen štampani materijal u kojem su direktor firme Vuk Vučurević i glavni urednik Antonije Kovačević nazvani pedofilima.

- Na pamfletima, koje su dve ženske osobe jutros delile i kačile na parkirane automobile, iznad fotografija Vučurevića i Kovačevića stoji naslov: "PAŽNJA! PEDOFILI!!!", a ispod potpis: "Molimo roditelje da ne dozvole ovoj dvojici da prilaze njihovoj deci! Najbolje ih odmah prijavite najbližoj stanici policije!" - saopšteno je iz redakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvredljivi pamfleti (Foto: B92)

Isti pamfleti pojavili su se i u Skupštini Srbije gde ih je poslanicima i novinarima delio Vladimir Cvijan, poslanik SNS-a koji je javno napao redakciju lista i zapretio krivičnom prijavuom protiv ove dvojice jer su, kako tvrdi, pretili da će objaviti fotografiju njegovog šestogodišnjeg sina sa letovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redakcija Naših novina je s gnjušanjem odbacila ove optužbe, saopštivši da je njihova novinarka zvala Cvijana za komentar povodom fotografije sa njegovog letovanja u Dubaiju a koje su bile okačene na Fejsbuku. Međutim, Cvijan je tada eksplodirao i počeo da psuje novinarku uz pretnju da će "doći u redakciju i svima j...i mater".

- Kad je shvatio da je preterao, naprasno je svoj nastup pokušao da opravda izgovorom da zapravo "pokušava da zaštiti svoju suprugu i dete". Iako mu je novinarka, a nešto kasnije i glavni urednik Antonije Kovačević, kome je takođe pretio, u više navrata ponovila da se tekst ne bavi njegovom suprugom i sinom i da nemamo nameru da objavljujemo njihove fotografije, Cvijan je uz psovke nastavio da ponavlja ničim izazvanu patetičnu priču o "zaštiti porodice" - saopštila je redakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Cvijan se izgleda nije pokajao zbog svog ponašanja pa je u izjavi redakciji Trojke takođe uputio gomilu pogrdnih reči za urednike Naših novina.

- Oni su pedofili, pedofilčine i manijaci. Hteli su da objave moju sliku sa porodicom na letovanju gde je bio i moj šestogodišnji sin. Baš me briga da li ću zbog ovoga imati posledice u stranci i Skupštini. Ne dam da objavljuju slike moje porodice i ponavljam da su pedofili, manijaci i pedofilčine - izjavio je Cvijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog celog incidenta u Skupštini Srbije, veoma šturim saopštenjem reagovao je i Cvijanov stranački kolega Nebojša Stefanović. On je rekao da smatra da najviše zakonodavno telo ne sme biti mesto obračuna poslanika i novinara i obrnuto.

Nakon svega, javnosti se obratio i glavni urednik Naših novina Antonije Kovačević koji je rekao da su sve Cvijanove izjave na račun novina "bezočne laži i izmišljotine". On je rekao da Cvijanovo dete i supruga nikada neće biti predmet pisanja ovog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Gospodin Cvijan je, organizujući deljenje pomenutih pamfleta, povredio našu čast i dostojanstvo, što možda i možemo da mu oprostimo, ali je usput ugrozio naše živote, živote naših porodica, kao i živote svih zaposlenih u redakciji, zbog čega ćemo protiv njega u najskorijem roku podneti krivične prijave i tužiti ga nadležnom sudu - saopštio je Kovačević i pozvao Cvijana da ne koristi svoj imunitet na sudu, ili će redakcija biti prinuđena da traži ukidanje njegovog imuniteta pred Skupštinom.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je da je štampanje plakata protiv novinara krivično delo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ko god da je organizovao štampanje i distribuiranje plakata sa fotografijama Antonija Kovačevića i Vuka Vučurevića i optužbom da su pedofili, počinio je krivično delo i ugrozio njihovu bezbednost. Ne znam kakva je uloga Vladimira Cvijana u toj bizarnoj epizodi, ali se nadam da će istražni organi da rasvetle ceo događaj - rekla je ona.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović smatra da je Cvijanovo ponašanje vulgarno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako je tačno da su novinari Naših novinara pretili Cvijanu to je nespojivao sa novinarskom profesijom jer bez obzira što je cvijan javna ličnost objavljivanje fotografija članova porodice je nedopustivo. Ali način na koji Cvijan postupio je jedan potpuno ne civilizovan odnos prema medijima kao i zlopuotreba Skupštine i poslaničkog mandata. Ono što je rekao je ispod svakog civilizacijskog standarda i to se ne bi moglo nazvati ni pritiskom već vulgarnim napadom koji ne zaslužuje ozbiljan komentar. To što je on uradio pokazuje da Cvijan ima ozbiljan problem sa elementranim političkim ponašanjem - rekao je Obradović.

Inače, Naše novine su objavile da je pre nekoliko dana direktor redakcije Vuk Vučurević bio legitimisan od strane radnika BIA, koji su mu rekli da će biti pozvan na informativni razgovor zbog navodne umešanosti u javno deljenje brojeva mobilnih telefona visokih funkcionera srpske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo