Sirijski pobunjenici napravili tenk od delova sa đubrišta (VIDEO)(FOTO)

Za upravljanje koriste Plejstejšn kontrolor

11.12.2012.
21:51
VOYO logo

Ne dajte da vas zavara neugledna spoljašnjost ili to što podseća na film o pobesnelom Maksu jer ovaj "home-made" tenk je poslednje oružje sirijskih pobunjenika u borbi protiv brutalnog režima predsednika Bašar al-Asada. Upravo njime oni kreću prema Alepu kako bi se pridružili pobunjenicima i suprostavili zastrašujućim Asadovim tenkovima.

Tenk je sastavljen od šasije starog dizelaša i delova pronađenih na đubrištu, a Plejstejšn kontrolor služi za upravljanje automatom koji se nalazi na krovu, prenosi Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutar zarđalog čelika posada od dvoje ljudi sedi leđa o leđa i gleda u ekran koji je pričvršćen na zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozilo Sham II, ipak, ima nekoliko kečeva u rukavu.

Naime, ima pet kamera, tri napred, jednu pozadi i jednu pričvrćenu za automat. Posada u kabini je potpuno zaštićena, a vozač manevriše vozilom gledajući u ekran koji prenosi snimak kamera. Suvozač aktivira automat koristeći kontrolor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metalni zidovi su široki 2.5 centimetra i navodno mogu izdržati metke kalibra 23mm, no ne mogu izdržati tenkovsku paljbu ili raketne granate.

- Ideja je pala na pamet mom bratu. Bez automata, vozilo je koštalo 10 hiljada dolara. - kazao je Abud, smešten u pobunjeničkom centru u gradu Biškatin blizu Alepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sham II, kako mu ime govori, poboljšana je verzija svog prethodnika koji je štitio vozača, ali je ostatak posade bio izložen neprijateljskoj vatri.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo