Sindikat ujedinjene policije uputio pismo Miloradu Veljoviću

Kolege traže pravdu

24.10.2013.
19:35
VOYO logo

Povodom ubistva policajca Gorana Đorđevića, Sindikt ujedinjene policije uputio je pismo direktoru policije Miloradu Veljoviću.

Pismo prenosimo u celosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,

Još jedno junačko srce prestalo je da kuca, ugašen je još jedan san, želja i radost. I ovoga puta je u cilju zaštite imovine i bezbednosti građana položen jedan ljudski život. Imena se menjaju i pretvaraju u brojke, ljudi postaju statistički pokazatelji. Sindikat ujedinjene policije sa velikom tugom izražava duboko i iskreno saučešće porodici, svesni da nema te reči kojima bi se porodici Đorđević ublažio bol i nadoknadio gubitak. Zajedno delimo bol i obećavamo vam da nećemo dozvoliti da dela kolege Đorđević padnu u zaborav, Goran će ostati u našim srcima zauvek .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Direktore, svesni smo težine poslova i rizika, znamo da su nam životi ugroženi i opet predano i marljivo obavljamo poverene zadatke. Mi smo profesionalci, životi i bezbednost građana Srbije su nam na prvom mestu. To znamo, ali ne znamo koliko “VREDI ŽIVOT JEDNOG POLICAJCA“. Iz gorkog iskustva poučeni smo da je u svim slučajevima država Srbija pokazala nebrigu za ljude koji su ovoj državi dali ono što imaju najvrednije-ŽIVOT. Kolega Đorđević nije uzalud položio svoj život, mi nećemo dozvoliti da padne u zaborav i nećemo stati dok se počinioci ovog gnusnog dela ne stave pred lice pravde i odgovaraju za NAPAD NA DRŽAVU.

Od Vas gospodine direktore zahtevamo da ispitate da li u ovom postupku ima propusta, grešaka neposrednih starešina PU Vranje, koji su prouzrokovali ovakvom tragičnom gubitku. Takođe zahtevamo da se ispitaju navodi iz medija da se u s. Trnovcu svakodnevno može naći 1,5 tona heroina i da u tom selu ne sme ni žandarmerija da uđe. Da je Trnovac obeležen na karti Interpola kao najpoznatije mesto trgovine drogom. Smatramo da neko mora biti odgovoran za nečinjenje i ne preduzimanja mere i radnje na suzbijanju kriminala. Zato apelujemo na Vas na preduzimanju mera i radnji na pronalasku izvršioca, a samim tim da se jasno i odlučno pokaže da je država Srbije sposobna da se izbori sa kriminalom i da će svako biti stavljen pred lice pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno od Vas zahtevamo da ispitate navode da se za vreme transporta sada pokojnog kolege, nisu pružale potrebne pomoći radi bržeg i bezbednijeg transporta. Ta nebriga prekriva se pod izgovorom “mera štednje“, a sa druge strane načelnik PU Vranje i načelnik PS Bujanovac o trošku MUP-a i iz budžeta Republike Srbije nalaze se na Svetoj Gori u manastiru Hilandar. Imali bi razumevanja i za tu ekskurziju kada bi tamo usavršavali policijske veštine, ali nikako nema opravdanja za branje maslina.

Apelujemo i nadamo se da će Vlada Republike Srbije uvažiti naše zahteve i pooštrenom kaznenom politikom sprečiti dalja ubistva policijskih službenika, a samim tim stvoriti povoljniju bezbednosnu zaštitu građanima R. Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na policajca je napad na državu, danas Goran a sutra ?

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SINDIKAT UJEDINjENE POLICIJE

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo