Seku struju zbog duga od pet dinara

„Kamata na nešto“ može da vas uvali u problem

12.10.2013.
11:49
VOYO logo

Elektroprivreda Srbije preti Nišlijama da će im obustaviti isporuku struje iako duguju simbolični iznos od po nekoliko dinara! Nišlija Stevan Stanojević umalo se nije onesvestio kada je pre dva dana na kućnu aresu dobio „izveštaj o obustavi isporuke električne energije“ zbog duga od 4,76 dinara.

- Zazvonio je čovek i dao mi da potpišem izveštaj o obustavi električne energije zbog duga. Bio sam zbunjen jer sam redovan platiša i nemam nikakav dug? Odmah sam otišao u EPS da reklamiram - kaže Stevan za „Blic“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov račun je zaokružen na celu sumu, pa je uz kamatu narastao do 4,76 dinara.

- Tako, kada meni račun za struju iznosi 808,47 dinara radnica u distribuciji moju uplatnicu zaokruži na 808 dinara i ja toliko platim. Međutim, EPS tvrdi da sam ja njima ostao dužan tih 0,47dinara koji su joj bili ponuđeni - navodi Stanojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa manji šok nije doživela ni Nišlijka Lidija Vučković koja je dobila isto obaveštenje od EPS-a da će ostati bez struje zbog duga od svega 9,09 dinara.

- Redovan sam platiša pa me šokirala sama najava iskjlučenja, pogotovo za dug od 9,09 dinara. Otišla sam u Elektordistribuciju da pitam kakvu su mi uslugu isporučili koja košta 9,9 dinara jer redovno plaćam račune. Rekli su mi da je to sigurno “kamata na nešto“ - kaže Vučkovićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor za poslovni sistem ogranka Niš u PD „Jugoistok“ Bratislav Džombić kaže da su pomenuti izveštaji o obustavi električne energije sa iznosima od po nekoliko dinara posledica sistemske greške i da nikome struja neće biti isključena. Poslato oko 70.000 upozorenja

EPS „Snabdevanje“ uputilo je dužnicima, zavisno od visine njihovog duga oko 70.000 upozorenja i oko 150.000 obaveštenja. Domaćinsta koja duguju više od 5.000 dinara dobili su opomene, dok oni sa dugom većim od 10.000 dinara upozorenje pred isključenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo