Savetnik crnogorskog ministra nazvao Srbe hordom izbeglica

Agron Camaj ostaje bez posla zbog izjave "Zasijao bljesak crnogorske oluje"

19.12.2012.
14:39
VOYO logo

Savetnik za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu kulture Crne Gore Agron Camaj, koji je na svom Facebook profilu vređao srpske izbeglice, ostaće bez posla.

Ministarstvo kulture ogradilo se danas od Camajevih poruka sa objašnjenjem da je on u tom resoru zaposlen po ugovoru o delu koji ističe 31. decembra i najavljuju da mu radni odnos neće biti produžen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Poštujući Ustav i zakone Crne Gore kao i načela propisana Zakonom o kulturi među kojima i ravnopravno očuvanje svih kulturnih identiteta i očuvanje kulturnih različitosti, Ministarstvo kulture se ograđuje od svih javnih iskaza i delovanja koji se kose sa navedenim principima - saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Navodi se i da neće sve biti završeno na tome već da će Camaj snositi konkretne posledice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agron Camaj, diplomirani pravnik iz Podgorice nema rešenje za savetnika ministra kulture, već je angažovan po Ugovoru o delu za obavljenje poslova iz oblasti međunarodne saradnje i evropskih integracija u oblasti kulturi. Za ove poslove Ministarstvo ga je angažovalo do 31. decembra 2012. godine, nakon čega se njegov angažman u Minisatsrtvu kulture završava, navavljeno je iz tog resora.

Camaj je na svom Facebook profilu za vreme rukometne utakmice između Srbije i Crne Gore nazvao srpske izbeglice hordama i navodima da je "zasijao bljesak crnogorske oluje" aludirao na proterivanje Srba iz Hrvatske, piše list "Dan", prenosi FoNet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Uz zvuke Marša na Drinu zasijao je BLJESAK crnogorske rukometne OLUJE... Vostani Serbio, sva, pođite sjutra u Arenu, imaćete priliku da još jednom izviždite himnu Crne Gore - napisao je Camaj.

- Nego, meni su super one horde izbjeglica iz okupiranih srpskijeh zemalja kojima Crna Gora dade dom, posao, sve - pa ih eno u Areni sve četnik do četnika, pljuju po istoj toj Crnoj Gori. Žive bile đevojke! Vi ste veće od svega onoga što je bilo protiv vas i nas na tribinama - naveo je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Camaj je, kasnije, objasnio da se radilo o "mentalnom revoltu", jer je "bio izrevoltiran nekim stvarima" i zato je to napisao"

- Neprimereno sam reagovao, emocije su mi se izmakle kontroli, zato se svima izvinjavam - poručio je Camaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo