Šarićev saradnik preživeo atentat (VIDEO)

„Ceo moj život je kao neki od filmova o Džejmsu Bondu“

Radovan Krejčir, kontroverzni češki biznismen koji se dovodi u vezu sa Darkom Šarićem, odbeglim narko bosom, i Dobrosavom Gavrićem, osuđenim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, preživeo je juče u Južnoafričkoj Republici atentat koji liči na scene iz filmova o Džejmsu Bondu, prenosi “Independent”.

Na Krejčira je pucano iz čak 12 pušaka skrivenih iza registarskih tablica automobila.

Krejčir, koji je u Češkoj tražen zbog utaje poreza, bacio se u potrazi za zaklonom kada su ka njemu počeli da lete meci iz crvenog “folksvagena”, koji je zatim eksplodirao i zapalio se. Puške su aktivirane daljinski čim je Krejčir izašao iz svog “mercedesa”, a meci su ga zamalo promašili, piše “Blic“.

Ja sam srećan čovek -, rekao je Krejčir medijima.

Policija sada istražuje napad za koji smatraju da je povezan sa ratovima kriminalnog podzemlja Johanesburga. Krejčir je rekao da ga pokušaj ubistva nije iznenadio.

Ceo život mi je kao neki film sa Džejmsom Bondom. Tako ja živim -, rekao je Krejčir.

Na pitanje da li zna ko bi želeo da ga ubije, Krejčir je odgovorio:

Čak i da mi neko padne na pamet, ne bih vam rekao.

Krejčir se zajedno sa Šarićem i Gavrićem dovodio u vezu sa ubistvom šefa južnoafričkog podzemlja Sirila Bike. Kako pišu južnoafrički listovi, Krejčir je bio prijatelj Gavrića i Šarića, a zbog jednog poslovnog aranžmana se posvađao sa Bikom. Tokom istrage ubistva, policija je u njegovoj kući našla listu za odstrel sa imenom Sirila Bike na njoj.

//www.youtube.com/embed/oI9fJJVdl3M

Povratak na Net.hr