Privođenje bivših čelnika Novog Sada zbog malverzacija sa građevinskim dozvolama

Nezakonitim putem pribavili investitorima milion evra

7.6.2013.
9:30
VOYO logo

Pripadnici Uprave kriminalističke policije su priveli šest bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu, koji su osumnjičeni za zloupotrebe, saopštio MUP.

Policija je uhapsila nekadašnju predsednicu Komisije za planove Skupštine grada Novog Sada i profesorku na Fakultetu tehničkih nauka Milicu Kostreš, Zlatibora Paunova, bivšeg člana Komisije i bivšeg načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, Leonida Nešića, takođe bivšeg člana Komisije, ali i vlasnika i odgovornog projektanta Projektnog biroa "Nes invest", Živka Maraša, bivšeg člana Komisije, i Milicu Milinković, bivšu pomoćnicu načelnika gradske uprave za urbanizam, i Tijanu Pavlov, nekadašnju v.d. načelnika uprave za urbanizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, intenzivno se traga za Miodragom Krnajskim (65), koji je takođe nekadašnji član Komisije i vlasnik Arhitektonskog birao "Arhing" iz Novog Sada.

- Osumnjičeni su, kao članovi Komisije, u periodu od 2008. do juna prošle godine, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, donosili zaključke kojima su davali saglasnost za određene arhitektonsko-građevinske projekte koji su odstupali u odnosu na važeće planske dokumente. Prilikom izdavanja građevinskih dozvola odgovorna lica Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada zaključke su, tretirala kao obavezujuće, i omogućili investitorima "Aleksandar gradnje" DOO (vlasništvo V. G. na uglu ulica Futoški put, Bulevar Evrope, izgrađen hotel „Holidej In“), Projektnom birou "NES INVEST" (preduzetnik L. N., Stevana Musića br.20 u Novom Sadu izgrađen je poslovno stambeni objekat), "NS inženjeringu" (vlasništvo N. S.), "Calco gradnje" (vlasništvo Ž. L., Petra Drapšina br.9, u Novom Sadu izgrađen je poslovno stambeni objekat), da ishoduju građevinske dozvole i legalno izgrade objekte koji svojim gabaritima odstupaju od važećih planskih dokumenata - saopštio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopštenju se naglašava sumnja da su osumnjičeni pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave ukupno gotovo milion evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo