Privođenje bivših čelnika Novog Sada zbog malverzacija sa građevinskim dozvolama

Nezakonitim putem pribavili investitorima milion evra

Pripadnici Uprave kriminalističke policije su priveli šest bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu, koji su osumnjičeni za zloupotrebe, saopštio MUP.

Policija je uhapsila nekadašnju predsednicu Komisije za planove Skupštine grada Novog Sada i profesorku na Fakultetu tehničkih nauka Milicu Kostreš, Zlatibora Paunova, bivšeg člana Komisije i bivšeg načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, Leonida Nešića, takođe bivšeg člana Komisije, ali i vlasnika i odgovornog projektanta Projektnog biroa “Nes invest”, Živka Maraša, bivšeg člana Komisije, i Milicu Milinković, bivšu pomoćnicu načelnika gradske uprave za urbanizam, i Tijanu Pavlov, nekadašnju v.d. načelnika uprave za urbanizam.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, intenzivno se traga za Miodragom Krnajskim (65), koji je takođe nekadašnji član Komisije i vlasnik Arhitektonskog birao “Arhing” iz Novog Sada.

– Osumnjičeni su, kao članovi Komisije, u periodu od 2008. do juna prošle godine, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, donosili zaključke kojima su davali saglasnost za određene arhitektonsko-građevinske projekte koji su odstupali u odnosu na važeće planske dokumente. Prilikom izdavanja građevinskih dozvola odgovorna lica Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada zaključke su, tretirala kao obavezujuće, i omogućili investitorima “Aleksandar gradnje” DOO (vlasništvo V. G. na uglu ulica Futoški put, Bulevar Evrope, izgrađen hotel „Holidej In“), Projektnom birou “NES INVEST” (preduzetnik L. N., Stevana Musića br.20 u Novom Sadu izgrađen je poslovno stambeni objekat), “NS inženjeringu” (vlasništvo N. S.), “Calco gradnje” (vlasništvo Ž. L., Petra Drapšina br.9, u Novom Sadu izgrađen je poslovno stambeni objekat), da ishoduju građevinske dozvole i legalno izgrade objekte koji svojim gabaritima odstupaju od važećih planskih dokumenata – saopštio je MUP.

U saopštenju se naglašava sumnja da su osumnjičeni pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave ukupno gotovo milion evra.

Povratak na Net.hr