Prinudna naplata RTV pretplate?

Uz račune za struju stigle i opomene građanima koji duguju RTS-u

27.11.2012.
10:08
VOYO logo

Na vrata oko 400.000 porodica koje ne plaćaju RTV pretplatu uskoro bi na zahtev RTS-a mogli da zakucaju sudski izvršitelji za prinudnu naplatu duga, piše Kurir.

Izvršitelji će, osim neophodnog kućnog nameštaja, kućnih ljubimaca i ortopedskih pomagala, iz kuće moći da odnesu sve, pa čak i televizore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki građani su se žalili da im je na majskim računima za struju, pored duga za RTV pretplatu prvi put pisalo "preneto iz prethodnog perioda, prinudna naplata".

- Šta znači ta prinudna naplata kada smo pre samo četiri dana dobili poslednju opomenu pred utuženje na kojoj piše da dugujemo 29.502 dinara? Neka se sami sa sobom dogovore koliko im dugujemo, a ne da prete prinudnom naplatom različitim iznosima - kaže sugrađanin koji ne plaća "Javni servis".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Advokat Slobodan Kremenjak objašnjava da građanima sudski izvršitelji ne mogu da zakucaju na vrata za prinudnu naplatu, dok ne dobiju rešenje o izvršenju.

- RTS može, i bez slanja opomena građanima, da podnese zahtev sudu za prinudnu naplatu na osnovu neizmirenih računa. Sam račun je opomena. Rešenje o izvršenju koje će donositi ili sud, ili privatni sudski izvršitelji dostavlja se građanima, koji imaju rok od pet dana da ulože prigovor. Ukoliko to ne učine, smatra se da priznaju dug. U tom slučaju mogu da očekuju da ih posete izvršitelji - objašnjava Kremenjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir dodaje da od RTS-a, na čijem je čelu Aleksandar Tijanić, do zaključenja broja nije dobio odgovore na pitanja o prinudnoj naplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo