Popisuje se Miškovićeva imovina?

Moguće zamrzavanje imovine, slična zabrana nikada pre nije sprovedena

Protiv Miroslava Miškovića pokrenuta je finansijska istraga kako bi se popisala njegova imovina u slučaju zahteva sudu da bude privremeno oduzeta, piše Danas.

Prema izvorima Danasa Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je Jedinici za finansijske istrage MUP Srbije da prikupi podatke o Miškovićevoj imovini. Ovu informaciju nisu negirali niti potvrdili u tužilaštvu, ali ni u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ukoliko protiv Miškovića bude podignuta optužnica zbog tekuće istrage o malverzacijama sa putarskim preduzećima, Tužilaštvo za organizovani kriminal može da zatraži od suda da Miškoviću ili članovima njegove porodice privremeno zabrani da raspolaže imovinom.

Ovakvi sporovi dosad su se vodili u procesima protiv fudbalera Dragana Džajića, ali i biznismena Bogoljuba i Sretena Karića, mada do sudske odluke o zabrani raspolaganja nikada nije došlo.

U tužilaštvu za organizovani kriminal u petak su ispitana tri svedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još 9 osumnjičenih za malverzacije u putarskim preduzećima.

Branilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović, je demantovao da je njegov klijent Miroslav Mišković nudio novac da bude pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Povratak na Net.hr