Policija podnela prijavu protiv vlasnika “Zekstre” Dragana Đurića

Zbog Veterinarskog zavoda “Zemun”

Policija je pre dva dana podnela krivične prijave protiv vlasnika “Zekstra grupe” Dragana Đurića i Ilije Devića, kupca preduzeća ATP “Vojvodina”, saznaje nezvanično “Blic

– Đurić se sumnjiči za zloupotrebe u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda “Zemun”, ali i za još neke slučajeve koji trenutno nisu predmet istrage – kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

Što se tiče Devića, on je 2004. kupio ATP “Vojvodina” i hteo je da izgradi novu autobusku stanicu.

– Iz dokumentacije se vidi da je Dević dobio sve dozvole, ali i da je onemogućeno da stanica počne da radi. Ugovor je raskinut, a ATP “Vojvodina“ je u stečaju – kaže naš sagovornik. Sumnja se da su Dević zloupotrebom službenog položaja nezakonito pribavio dva miliona evra.

– Sve sam čuo i video, ali da sam sebe neko krade, ne – kaže za “Blic” Ilija Dević, kupac ATP “Vojvodina“.

On kaže da je bio vlasnik ovog preduzeća i da je sve što je do tada stekao, a preduzetnik je od 1974, uložio u ATP “Vojvodina” ili je svojim kapitalom za nju garantovao.

– Potpuno je neprirodno da sam sam sebe krao. Ono što mi posebno nije jasno kako da svi ti eksperti na čelu sa Bogdanom Pušićem i tužiocem Đorđem Ostojićem godinu dana dok sam ja bio u firmi ne izlaze iz nje, pa ne otkriju apsolutno ništa, a nakon skoro šest godina na osnovu iste dokumentacije pronađu da sam sam sebe oštetio – pita Dević i dodaje da je ovo pritisak na Ustavni sud i pita ko će njemu da nadoknadi 30 miliona evra štete.

Sumirajući rad na slučaju 24 sporne privatizacije, vicepremijer Vučić ističe da u četiri predmeta tužioci treba da donesu konačnu odluku, dok se u tri – „Šinvoz“, „Žitoprodukt“ i „Srbolek“, još neki detalji ispituju. Privedeno je 76 lica, a na osnovu od juče podignutih optužnica biće uhapšeno još 56 lica za 64 krivična dela.

Na pitanje da li su među osumnjičenima ima i imena koja su se pominjala po medijima – Dragana Đurića, Milana Beka, Mlađana Dinkića, Vučić je rekao da ne može da kaže da li ima njihove odgovornosti.

Što se tiče „Sartida“, podneta je krivična prijava protiv četiri lica, među kojima su Nemanja Kolesar, bivši šef kabineta Zorana Đinđića, Goran Kljajević, Branislav Ignjatović i Dušan Marčić.

– Nema Vlahovića, ako je neko hteo to da pita – nema dokaza i ne možete da gonite nekoga za to što ste čuli ili su novine pisale – kaže Vučić.

Foto: Novosti

Povratak na Net.hr