Policajci u Obrenovcu uhapsili ubicu psa

Postali heroji na društvenim mrežama

26.7.2013.
15:58
VOYO logo

Policajci Petar Gavrilović i Saša Savić, koji svoju dužnost obavljaju u stanici u Obrenovcu, nisu ni slutili da će, zahvaljujući tome što su otkrili ubistvo psa i priveli osumnjičenog, preko noći postati najpopularniji u MUP-u, piše Blic.

Društvene mreže Fejsbuk i Tviter, preplavila je informacija da su Savić i Gavrilović uhapsili čoveka koji je ubio štene pa tako telefon u ovoj stanici juče nije prestajao da zvoni, jer su svi ljubitelji životinja hteli da im se zahvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pre dva dana primili smo poziv sugrađanke koja je videla osumnjičenog kako maltretira svog psa. Bez razmišljanja smo otišli da proverimo o čemu se radi. Osumnjičeni je negirao da se bilo šta od toga desilo - kaže Petar Gavrilović (24), koji nije očekivao da će savesno obavljen posao značiti i iznenadnu popularnost na društvenim mrežama.

Čovek, koga su priveli, je sve vreme ubeđivao policajce da nije ništa uradio i da je samo hteo da razdvoji svoja dva psa pošto je jedan bio vakcinisan a drugi nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac Petar Gavrilović nije poverovao u priču i tražio je da pozove oba psa, na šta je osumnjičeni odreagovao krajnje sumnjivo.

- Kada sam mu zatražio da ih pozove, on je prebledeo. Pojavio se samo jedan pas, a on je pokušao da nas ubedi da je ovaj drugi otišao. Tražili smo da proverimo dvorište i tada smo ugledali leš psa, sakrivenog u žbunu - priča Petar, navodeći da su vlasnika istog trenutka priveli i o tome obavestili javnog tužioca, Veterinu Beograd, kao i inspektore za suzbijanje kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj gest je oduševio ljubitelje životinja širom Srbije, pa su tako mnogi juče zvali policijsku stanicu Obrenovac kako bi se zahvalili.

U praksi je jako retkost da se policija uopšte odazove na poziv sugrađana kada je u pitanju zlostavljanja životinje, a kamoli da nekog i uhapse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi policajci Petar Gavrilović i Saša Savić postali su miljenici ljubitelja životinja, ali i dobar primer svojim kolegama.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo