Policajci tužili MUP zbog mobinga od strane supruge jednog načelnika

Tužena i supruga načelnika beogradske policije

3.9.2013.
15:50
VOYO logo

Grupa funkcionera MUP tužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Zoricu Bjelić, suprugu načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, za zlostavljanje na radu, saznaje „Blic“.

Tužioci njih osam su na rukovodećim pozicijama u Upravi za strance PU Beograd. Ova tužba u policiji nezvanično se tumači kao kruna sukoba koji tinja s kraja 2012. na relaciji zaposlenih i članova porodice Bjelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi u Upravi za strance pogoršali su se tokom marta ove godine, kada nije niko reagovao u MUP, a kulminirali su poslednjih nedelja, otkako je sve izvesnije da će načelnik beogradske policije Stevan Bjelić biti smenjen i da se za to čeka samo formiranje nove rekonstruisane Vlade.

Izvor „Blica“ navodi da je u Upravi za strance poslednjih nekoliko nedelja otežan i rad zbog mobinga supruge Bjelića, koja je na poziciji zamenika načelnika Uprave. U tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, radnici MUP navode da zloupotrebljava svoja ovlašćenja i inicira disciplinske postupke protiv radnika, stvara ambijent u kojem poslovi ne mogu da se obavljaju. U prilog ovim navodima sudu su dostavljeni i zapisnici sa sastanaka uprave. Supruga načelnika obraća se uz pretnje i vređanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudu su dostavljena i dokumenta koja svedoče o načinu rada Zorice Bjelić, zbog koje su neki od stranih državljana imali probleme s boravkom u Srbiji.

- Situacija u upravi je dodatno komplikovana jer je reč o suprugi našeg šefa Stevana Bjelića, koji je svima nadređen. Ali u MUP niko ne reaguje i nisu postupili u skladu sa zakonom da stranama u sporu predlože posredovanje - kaže izvor „Blica“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanjima „Blica“, u Odeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova, već supruge načelnika. Načelniku beogradske policije generalu Stevanu Bjeliću spočitava se u MUP i povećanje teških krivičnih dela u glavnom gradu, međutim, i činjenica da je u upravi zavladao nepotizam. Bjelić je i svog sina Nenada nedavno postavio za zamenika šefa Odeljenja dežurne službe za obezbeđenje objekata u Beogradu, a pre toga je tražio mesto zamenika šefa Interventne jedinice. Supruga načelnika Bjelića je prethodno, kao i sin, promenila više radnih mesta u policiji.

Nezadovoljstvo radom, ali i ponašanjem generala Stevana Bjelića, kulminiralo je posle verbalnog sukoba na kolegijumu s direktorom policije Miloradom Veljovićem. Do varnica je došlo zbog načina na koji je beogradska policija postupala u slučaju grčkog državljanina koji živi s porodicom u Srbiji, a za koji je odgovorna njegova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo