Policajac koji je ranio ženu, držao taoce, pa se ubio primljen u MUP preko veze

Bezbednosnu proveru MUP-a kada je konkurisao za posao nije prošao

10.10.2013.
14:42
VOYO logo

Policajac Dejan Marković, koji je u utorak izvršio samoubistvo u svom porodičnom domu u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, nakon što je pucao u nevenčanu suprugu, a potom kao taoce držao roditelje i njihove unuke, nije prošao bezbednosnu proveru MUP-a kada je konkurisao za posao 2008. godine, piše Blic.

Marković je tada okarakterisan, prema izveštaju SUP-a Šabac, kao nasilnik, sklon tučama i zaključeno je da kao takav ne može biti primljen u policiju. Ali, uz pomoć veza u MUP-u zaposlen je u policijsku brigadu MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ubrzo nakon što je zaposlen, Marković je izbačen iz policijske brigade i kažnjen. Narednih godinu dana je prao službena vozila.

- Posle odrađene kazne, prešao je u interventnu jedinicu, na mesto stražara ispred zgrade u Bulevaru despota Stefana. On je pre godinu i po dana bio na lekarskom pregledu i psihološkim testovima - kaže izvor “Blica”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psiholog Zorica Kovačević kaže za “Blic” da je neverovatno da policajca koji je pre tri godine pretukao devojku nakon suspenzije vrate u službu bez psihološke provere i testova ličnosti.

- On je morao biti ispitan pre povratka u službu kako bi se tačno utvrdilo da li postoji mogućnost da u nekim situacijama ponovi delo. Međutim, ovde je očigledan nemar službe unutar MUP - smatra Zorica Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sindikatu srpske policije ističu da Marković nikada nije upućen niti primljen kod bilo kog psihologa i da takvi podaci ne postoje u evidencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo