Pink: Đilas nam uzima pola para

Mitrović udario na Đilasa

14.6.2013.
8:26
VOYO logo

- Samo polovina novca koji kompanije plaćaju da bi se oglašavale na televizijama završi u kasi medija, a druga polovina u džepovima Dragana Đilasa - oštra je optužba koju je u četvrtak uputio Željko Mitrović, vlasnik „Pink medija grupe“, prenose Večernje novosti.

U „Dajrekt mediji“, iza koje stoji gradonačelnik Beograda, međutim, odbacuju ove tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopštenju od četvrtka Mitrović navodi da su mnogi mediji u Srbiji postali zavisni od predsednika DS i gradonačelnika Beograda, zbog njegove monopolističke pozicije u reklamnoj industriji.

- Od dobre volje i raspoloženja gospodina Đilasa zavisi da li će neki mediji u Srbiji preživeti ili ne. A sve bi to bilo u redu da to radi svojim parama. Pošto zloupotrebljava novac klijenata za tvrdu podelu na podobne i nepodobne medije, to se može nazvati najmračnijom i najdubljom krizom u istoriji srpskih medija - ubeđen je Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Analize govore da samo 50 odsto sredstava usmerenih ka medijima do njih i stigne, a sa ostalih 50 odsto Đikiju mora da se plati carina. I ovo bi možda bilo tržišno kada bi klijenti znali koliko malo od njihovih sredstava stigne do medija - dodaje on.

Na spisku Đilasovih grehova, koji je sastavio Željko Mitrović, nalazi se i to da je pod njegovim pritiskom „Telekom Srbija“ kupio „Arenu sport“, čime su „prekršena bar četiri zakona“, kao i to što je ovo javno preduzeće iz marketinškog budžeta uplatilo „Busplusu“ 20 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li ima istine u ovim navodima, utvrdiće interna revizija „Telekoma“ koja je u toku.

U izjavama tokom prethodnih dana Mitrović je u istom tonu poručivao da zarad njegovog i profita njegove agencije „Dajrekt medija“ srpski mediji krvare, kao i da on „destabilizuje medijsko tržište“. Na dušu mu stavlja i da je „varao klijente“, kao i da je „podmićivao ljude u medijskim kućama“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog trodnevnih Mitrovićevih napada, verovatno će biti raskid saradnje njegove kompanije i ove marketinške agencije.

Predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije u četvrtak bio zainteresovan da lično odgovori na rafalne optužbe gazde „ružičaste televizije“, ali smo kasno sinoć dobili odgovore iz „Dajrekt medije“ u kojima odbacuju Mitrovićeve optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nije istinita Mitrovićeva tvrdnja da smo od cena zakupa oglasnog prostora uzimali 50 odsto kao proviziju, što se može videti iz javno dostupnih bilansa „Dajrekt medije“, na sajtu Agencije za privredne registre – rekao nam je Jovan Stojanović, direktor agencije.

U toku su konsultacije sa pravnim timom u vezi sa tim da li ćemo podneti tužbu protiv gospodina Mitrovića. - dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stojanović tvrdi i da agencija na čijem čelu nije podmićivala ljude u medijima, zarad većih profita. Dodaje i da nije upoznat sa bilo kakvim prevarama klijenata, a za koje ih optužuje vlasnik „Pinka“.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo