Pakistanci ponovo na Youtube-u

Ukinuta zabrana korišćenja

29.12.2012.
14:40
VOYO logo

Pakistan je danas privremeno dozvolio pristup Youtube-u, blokiranom od septembra zbog kontroverznog anti-islamskog filma, ali tek pošto su preduzete mere da se isfiltriraju sadržaji sa elementima bogohuljenja i pornografije, prenosi TANJUG. Pakistanska telekomunikaciona agencija obavestila je sve internet kompanije da - odmah odblokiraju odnosno ponovo uspostave celokupan Youtube vebsajt, privremeno, do daljih naloga - javila je agencija Frans pres.

Ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik na svom Twitter nalogu napisao je da je ovakva odluka donesena zbog brojnih zahteva javnosti, a da će vlasti postaviti zaštitu kako bi se blokirali "nepristojni sadržaji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje provajdera internet usluga u Pakistanu (ISPAK) pozdravilo je odluku vlasti da se omogući pristup popularnom vebsajtu za razmenu video-materijala.

Pakistanske vlasti su u septembru blokirale pristup Jutjubu pošto je ovaj vebsajt, sa sedištem u SAD, odbio da ukloni kontroverzni anti-islamski video snimak "Nevinost muslimana", snimljen u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 14-minutni amaterski film izazvao je masovne proteste u mnogim islamskim zemljama, u kojima je poginulo više od 75 ljudi, a samo u Pakistanu oko 20.

Nakon blokiranja Youtube-a, razmena video materijala na internetu opala je za 30 odsto, a stručnjaci ISPAK-a ističu da je ukidanje blokade dobra vest jer ovaj vebsajt mnogi studenti i institucije koriste u obrazovne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zvaničnim podacima, u Pakistanu, koji ima više od 170 miliona stanovnika, internet koristi nešto više od dva miliona ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo