Pakistanci ponovo na Youtube-u

Ukinuta zabrana korišćenja

29.12.2012.
14:40
VOYO logo

Pakistan je danas privremeno dozvolio pristup Youtube-u, blokiranom od septembra zbog kontroverznog anti-islamskog filma, ali tek pošto su preduzete mere da se isfiltriraju sadržaji sa elementima bogohuljenja i pornografije, prenosi TANJUG. Pakistanska telekomunikaciona agencija obavestila je sve internet kompanije da - odmah odblokiraju odnosno ponovo uspostave celokupan Youtube vebsajt, privremeno, do daljih naloga - javila je agencija Frans pres.

Ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik na svom Twitter nalogu napisao je da je ovakva odluka donesena zbog brojnih zahteva javnosti, a da će vlasti postaviti zaštitu kako bi se blokirali "nepristojni sadržaji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje provajdera internet usluga u Pakistanu (ISPAK) pozdravilo je odluku vlasti da se omogući pristup popularnom vebsajtu za razmenu video-materijala.

Pakistanske vlasti su u septembru blokirale pristup Jutjubu pošto je ovaj vebsajt, sa sedištem u SAD, odbio da ukloni kontroverzni anti-islamski video snimak "Nevinost muslimana", snimljen u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 14-minutni amaterski film izazvao je masovne proteste u mnogim islamskim zemljama, u kojima je poginulo više od 75 ljudi, a samo u Pakistanu oko 20.

Nakon blokiranja Youtube-a, razmena video materijala na internetu opala je za 30 odsto, a stručnjaci ISPAK-a ističu da je ukidanje blokade dobra vest jer ovaj vebsajt mnogi studenti i institucije koriste u obrazovne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zvaničnim podacima, u Pakistanu, koji ima više od 170 miliona stanovnika, internet koristi nešto više od dva miliona ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo